GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Pandemija će proći kad se svi procijepe

Plenković: Pandemija će proći kad se svi procijepe
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 17:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Pandemija će se okončati tek kad cijela populacija bude u mogućnosti primiti cjepivo, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković u poruci podrške inicijativi Global Citizen i koncertu Vax Live čiji je cilj podignuti svijest o cijepljenju.

“Već 16 mjeseci živimo s pandemijom koja je potpuno izmijenila naš način funkcioniranja, naš način života, utjecala je na našu zdravstvenu situaciju, utjecala je na naše gospodarstvo i financijsku stabilnost, utjecala je na način na koji svijet danas funkcionira”, istaknuo je hrvatski premijer.

Podržao je inicijativu Global Citizen i njezine napore u borbi protiv covida-19 jer smatra da će se “pandemija okončati tek kad cijela populacija bude u mogućnosti primiti cjepivo”.

“Vax Live: Koncert za ujedinjenje svijeta” objavljen je na YouTubeu 8. svibnja, a snimljen je 2. svibnja na kalifornijskom stadionu pred tisućama cijepljenih posjetitelja.

Iza koncerta stoji međunarodna organizacija Global Citizen koja se bori protiv dezinformacija oko cijepljenja i poziva svjetske čelnike i korporacije da doniraju doze.

Hrvatski premijer je podsjetio da je pokrenut niz inicijativa za vrijeme hrvatskog predsjedništva Vijećem EU-a prošle godine koje su dovele do osnivanja skupine Tim Europa i inicijative COVAX.

Dodao je da će Hrvatska nastaviti podupirati takve aktivnosti na nacionalnoj, europskoj i globalnoj razini.

Global Citizen je prije emitiranja koncerta objavio da je kampanjom prikupljeno 302 milijuna dolara i da je osigurano više od 26 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa.

Sredstva su namijenjena za distribuciju cjepiva, testiranje i osobnu zaštitnu opremu, u sklopu inicijative COVAX, objavio je u subotu američki Nacionalni javni radio (NPR).

“Ne možemo odmoriti ili se potpuno oporaviti dok ne bude pravedne distribucije u svaki kutak svijeta”, rekao je princ Harry, vojvoda od Sussexa. “Virus ne poštuje granice i pristup cjepivu ne smije biti geografski određen”, dodao je princ Harry.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u snimljenoj poruci kako “surađuje s čelnicima diljem svijeta kako bi se dijelilo više cjepiva i ubrzala njihova proizvodnja”.

Papa Franjo je pozvao da se “ne zaborave najranjiviji”.

Koncert je vodila Selena Gomez, a nastupali su Jennifer Lopez, Foo Fighters, Eddie Vedder.

Tagovi: Andrej Plenković, Global Citizen, Vax Live, koronavirus, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, zatvaranje škola, Istarska županija
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE