GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Pitanja u zdravstvenim ustanovama ne rješavaju se pozivom premijera

Plenković: Pitanja u zdravstvenim ustanovama ne rješavaju se pozivom premijera
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 16:20
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je situaciju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Nakon što je jutros bio u Osijeku, a kasnije i Vukovaru, predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković posjetio je i Slavonski Brod gdje je dao podršku tamošnjim kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora.

Novinari su od premijera tražili da komentira nabavku borbenih zrakoplova, no Plenković je kazao neće komentirati ništa pa je ipak rekao:

“Kad Vlada donese odluku, sve ćemo vam kazati. Cijeli proces koji je trajao od ljeta 2019. do jučer nije imao niti jedan milimetar spekulacije u medijima, na kraju jučer, ničim izazvane, krenule su spekulacije u medijima. Indikativno je da do jučer nije bilo nikakvih informacije nigdje”.

Predsjednik Zoran Milanović rekao je da na tom sastanku Plenković tim maske nosio samo dok su bile upaljene kamere.

“Ja ako pijem kavu, teško je mogu pit’ kroz masku. Ne znam čemu uopće te kompletno. irelevantne pitalice. Ima li nešto važnije za Hrvatsku javnost ovdje u Brodu. Mi nosimo maske, poruka je onakva kakvu ste vidjeli na slici. Ali kavu ne mogu pit’ kroz masku, a ni vodu. A ne pijem ni pivo ni viski”, rekao je Plenković.

Komentirao je i situaciju u KBC-u Sestre milosrdnice.

“Pitanja o bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi se ne rješavaju bilo kakvim telefonskim pozivom premijera. Ako netko rješava pitanja telefonskim pozivom, onda je to indikativno o metodi upravljanja ili bar poimanju toga tko što treba raditi. Ovo nije prvi put da imamo takvu situaciju”, rekao je Plenković, a na pitanje odnosi li se to na izjavu predsjednika Milanovića da je sve već moglo biti riješeno telefonskim pozivom, odgovorio je: “Vi ste dovoljno dovitljivi da ćete sve to povezati”.

“Što se tiče Vinogradske, dvije su stvari temeljne, a dalje od toga niti ću komentirati niti trebam. A – za upravljanje bolnicom nadležan je v.d. ravnatelja, ima sve ovlasti. Drugo, za sve moguće optužbe insinuacije, bilo kakve komentari koji bi za sobom vukli nečiju odgovornost, nadležna je inspekcija koju je poslao ministar i na njima je zadatak da ispitaju svaku eventualnu nepravilnost. I točka”, rekao je Plenković.

Nije htio komentirati izjavu Gordana Jandrokovića koji je rekao da Dijana Zadravec šteti HDZ-u niti izjavu Zadravec da HDZ-u šteti korupcija.

“Za njihove izjave pitajte njega ili nju, a ne mene”, rekao je.

Kome će potpora HDZ-a za drugi krug izbora u Zagrebu?

“HDZ je jedina državotvorna, domoljubna, narodnjačka, demokršćanska i to je naša platforma. Poruke koje smo poslali biračima su jasne i nećemo ih ponavljati svaki dan. Naš stav je jasan, naše vrijednosti su jasne, naša politička kultura je jasna”, odgovorio je Plenković te dodao da se zna tko je govorio da se križaju listići i kakve je rezultate to imalo u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Tagovi: Andrej Plenković, Dijana Zadravec, Vili Beroš, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Značajno manji broj novozaraženih nego prije tjedan dana
ZARAZA
Značajno manji broj novozaraženih nego prije tjedan dana
ZAGREB - Kako HRT neslužbeno doznaje, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 3858 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Nizozemska odbija potvrditi primitak Hrvatske u Schengen
ZELENO SVJETLO
Nizozemska odbija potvrditi primitak Hrvatske u Schengen
ZAGREB - Nizozemci ne žele dati suglasnost za primitak Hrvatske u Schengen jer Nizozemska ima tehničku vladu, piše u utorak Večernji list.
Stručnjaci: U Hrvatskoj nužna promjena regulacije prostitucije
PREPORUKE
Stručnjaci: U Hrvatskoj nužna promjena regulacije prostitucije
ZAGREB - Hrvatski stručnjaci zagovaraju promjenu modela regulacije prostitucije i ističu da treba donijeti politike koje bi bile usmjerene prema lakšem izlasku iz prostitucije, a predstavnici civilnog društva se češće opredjeljuju za liberalne modele reguliranja prostitucije.
Pandemija koronavirusa teško je pogodila borbu protiv HIV-a
POSLJEDICE
Pandemija koronavirusa teško je pogodila borbu protiv HIV-a
CAPE TOWN - Pandemija covida ima dramatične posljedice na borbu protiv HIV-a jer su zbog preusmjeravanja ljudskih i financijskih resursa kompromitirani programi prevencije i poremećena je opskrba lijekovima.
Australija odgađa otvaranje granica za cijepljene nositelje ulaznih viza
ODGODA
Australija odgađa otvaranje granica za cijepljene nositelje ulaznih viza
SYDNEY - Australska vlada priopćila je da je zbog pojave nove varijante koronavirusa nazvane omikron odlučila odgoditi planirano ponovno otvaranje svojih granica, prethodno najavljeno za srijedu, za cijepljene inozemne stručnjake, strane studente te nositelje još nekih kategorija ulaznih viza za tu zemlju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE