GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković potvrdio: HDZ razgovara s Domovinskim pokretom

Plenković potvrdio: HDZ razgovara s Domovinskim pokretom
POTVRDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2024 / 12:42
Autor: SEEbiz
JASENOVAC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na komemoraciji u Spomen-području Jasenovac. Tom prilikom dao je izjavu za medije.

“Dolazimo u situaciju da je broj preživjelih, onih koji su najveći stradalnici, sve manje i zato smo upravo tu temu stavili u fokus i dobili konsenzus za okvirni dokument o politici sjećanja. Važno je da se to ugradi u naš obrazovni sustav da svi mladi dobiju punu informaciju na vrijeme”, rekao je.

“Hrvatska javnost je dobro vidjela što smo napravili, imali smo velike skupove koji su komemorirali holokaust i mislim da je to ocijenjeno uspješno od svih partnera”, dodao je.

Osvrnuo se i na parlamentarne izbore.

“Poruka izbora je da je relativni pobjednik HDZ s partnerima. Sad imamo 61 mandat i opet ćemo sastaviti vladu. Od sutra krećemo u razgvoore s onima koji su spremni razgovarati s nama na fomiranju ove vlade. Održali smo sastanak sa svim predstavnicima manjinskih zastupnika, oni su tu suradnju spremni nastaviti.”

Potvrdio je da se razgovara i s Domovinskim pokretom. “Razgovaramo i s njima, postoje kontakti.”

“Nisu počeli razgovori o bilo kakvim zahtjevima, špekulacije u medijima ljudi izmišljaju, nikakvih sadržajnih razgovora dviju stranaka u tom pogledu nije bilo”, dodao je Plenković.

Prozvao je oporbene stranke, navodeći da ne samo da nisu čestitali HDZ-u na pobjedi nego i da ne priznaju poraz. “Ovo nema nigdje. Dio poraženih stranaka pokušava uvjeriti javnost da su oni pobijedili.”

“Našu vladu krasila je politička stabilnost”, rekao je.

“Jedan dio birača otišao je malo više u desno pa moramo i tu poruku čuti i sukladno tome sastavljati buduću vladu”, kazao je Plenković.

Znači li to – vlada bez SDSS-a? “Nismo o tome razgovarali”, odgovorio je, dodajući da su s manjinama imali dobru suradnju.

Kaže da je nakon izbora došlo do smirivanja u DP-u, a kod Grbina je suprotno i da on vrijeđa.

Osvrnuo se i na upozorenje Ustavnog suda navodeći da je došlo kao poslejdica “protuustavnog ponašanja strica Milanovića”. Dodaje da je njegovo pojavljivanje odmoglo SDP-u i Grbinu koji i dalje vrijeđa.

Tagovi: plenković, hdz, sdp, dp, domovinski pokret
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE