GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković priznao da je HDZ-ovka pogriješila

Plenković priznao da je HDZ-ovka pogriješila
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 17:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon aktualnog prijepodneva na 14. izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora danas su potvrđena dvojica novih ministara, Branko Bačić i Šime Erlić. Izjave su nakon toga dali predsjednik Vlade Andrej Plenković te novi ministri.

“S obzirom na iskustvo, znanje i entuzijam i tjesnu uključensot u sve procese kojima se bavimo siguran sam da će ministri dati svoj značajan doprinos i poseban i najvažniji doprinos u operativnom smislu u procesu obnove gdje će potpredsjednik Bačić koji je i prije bio ministar graditeljstva povezati sve konce i učinti sve potrebno i u pogledu zakonskog okvira i institucionalne arhitekture kako bi se taj proces ubrzao.

Od gospodina Erlića očekujem daljnju dinamiku i apsorpciju europskih sredstava kako bismo iskoristili te velike financijske poluge koje imamo u ovom desetljeću za razvoj svih krajeva Hrvatske i to ravnomjerno kroz provedbu projekta obnove Slavonije, Baranje i Srijema. To ćemo napraviti i za ostale dijelove Hrvatske, Liku, Banovinu, sjever Hrsvatke, otoke.

Što se tiče aktualca, oporba je već tradicionalno uputila 17 od 19 pitanja meni. Ubrzo ćemo biti na 30 posto, a oni će biti fragmentirani, razmrvljeni.

Osvrnuo se na proizvke HDZ-ove Majde Burić koja je Katarini Peović (RF) poručila da “stalno pokazuje rusoljubno srce, možda i srboljubno”.

“Burić je pogriješila. Majdu znam dobro, ona je učinila grešku, molim da se ispriča. Niti je to stav nje ni HDZ-a, i mislim da je to u žaru replika bio potez više za koji smatram da nije bilo zle namjere”, kazao je Plenković.

Inflacija je manja, DZS je izašao s informacijom da je ona iznosila za prosinac 13,1, a u studenom 13,5 posto. U okvirima smo onoga što je eurozoni. Mnoge države članice koje nisu u eurozoni imaju puno veću inflaciju. Hrvatska je u eurozoni zaštićenija i podaci pokazuju da će biti u boljoj poziciji. Trenutno ne mogu špekulirati o informacijama za siječanj.

Učinilo smo sve da pomognemo gospodarstvu, limitirali smo inflaciju, to znači da se nosimo dobro s krizom na najučinkovitiji mogući način, kontinuiranim povećanjem plaća, mirovina i naknada te smo sada ostvarili svoje strateške ciljeve Schengena i eurozone. Imamo najveću zaposlenost i najmanju nezaposlenost ikad.

Dosad je naplaćeno 234 tisuće eura kazni od strane Državnog inspektorata zbog nepoštenih poslovnih praksi gdje se prekršio Zakon o euru i Zakon o zaštiti potrošača i to je zaista besmisleno da se to radi. Ako država ide u dobroj vjeri da omogući građanima da živimo u društvu boljih, nismo išli u nazadni potez gdje ćemo se družiti s nekim gdje je lošija situacija i gdje su plaće manje nego obrnuto.

Tagovi: Andrej Plenković, Branko Bačić, Šime Erlić, Majda Burić, Katarina Peović
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE