GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković priznao da je HDZ-ovka pogriješila

Plenković priznao da je HDZ-ovka pogriješila
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 17:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon aktualnog prijepodneva na 14. izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora danas su potvrđena dvojica novih ministara, Branko Bačić i Šime Erlić. Izjave su nakon toga dali predsjednik Vlade Andrej Plenković te novi ministri.

“S obzirom na iskustvo, znanje i entuzijam i tjesnu uključensot u sve procese kojima se bavimo siguran sam da će ministri dati svoj značajan doprinos i poseban i najvažniji doprinos u operativnom smislu u procesu obnove gdje će potpredsjednik Bačić koji je i prije bio ministar graditeljstva povezati sve konce i učinti sve potrebno i u pogledu zakonskog okvira i institucionalne arhitekture kako bi se taj proces ubrzao.

Od gospodina Erlića očekujem daljnju dinamiku i apsorpciju europskih sredstava kako bismo iskoristili te velike financijske poluge koje imamo u ovom desetljeću za razvoj svih krajeva Hrvatske i to ravnomjerno kroz provedbu projekta obnove Slavonije, Baranje i Srijema. To ćemo napraviti i za ostale dijelove Hrvatske, Liku, Banovinu, sjever Hrsvatke, otoke.

Što se tiče aktualca, oporba je već tradicionalno uputila 17 od 19 pitanja meni. Ubrzo ćemo biti na 30 posto, a oni će biti fragmentirani, razmrvljeni.

Osvrnuo se na proizvke HDZ-ove Majde Burić koja je Katarini Peović (RF) poručila da “stalno pokazuje rusoljubno srce, možda i srboljubno”.

“Burić je pogriješila. Majdu znam dobro, ona je učinila grešku, molim da se ispriča. Niti je to stav nje ni HDZ-a, i mislim da je to u žaru replika bio potez više za koji smatram da nije bilo zle namjere”, kazao je Plenković.

Inflacija je manja, DZS je izašao s informacijom da je ona iznosila za prosinac 13,1, a u studenom 13,5 posto. U okvirima smo onoga što je eurozoni. Mnoge države članice koje nisu u eurozoni imaju puno veću inflaciju. Hrvatska je u eurozoni zaštićenija i podaci pokazuju da će biti u boljoj poziciji. Trenutno ne mogu špekulirati o informacijama za siječanj.

Učinilo smo sve da pomognemo gospodarstvu, limitirali smo inflaciju, to znači da se nosimo dobro s krizom na najučinkovitiji mogući način, kontinuiranim povećanjem plaća, mirovina i naknada te smo sada ostvarili svoje strateške ciljeve Schengena i eurozone. Imamo najveću zaposlenost i najmanju nezaposlenost ikad.

Dosad je naplaćeno 234 tisuće eura kazni od strane Državnog inspektorata zbog nepoštenih poslovnih praksi gdje se prekršio Zakon o euru i Zakon o zaštiti potrošača i to je zaista besmisleno da se to radi. Ako država ide u dobroj vjeri da omogući građanima da živimo u društvu boljih, nismo išli u nazadni potez gdje ćemo se družiti s nekim gdje je lošija situacija i gdje su plaće manje nego obrnuto.

Tagovi: Andrej Plenković, Branko Bačić, Šime Erlić, Majda Burić, Katarina Peović
PROČITAJ I OVO
Hrvatska vodeća u Europi po zalihama pitke vode
VODE
Hrvatska vodeća u Europi po zalihama pitke vode
ZAGREB - Svjetski je dan voda, globalne kampanje kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti vode te promicanja održivog korištenja vodnih resursa.
Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom
ISTRAŽIVANJE
Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom
ZAGREB - Konzumacija kokaina porasla je u cijeloj Europi, pokazala je danas studija otpadnih voda diljem EU. Najviše razine ostataka kokaina pronađene su u Belgiji, Španjolskoj, Portugalu i Nizozemskoj, prenosi Reuters.
Njemački tenkovi stižu u Ukrajinu
PREOKRET NA BOJIŠTU?
Njemački tenkovi stižu u Ukrajinu
KIJEV - Čelnik posebnog stožera za Ukrajinu saveznog Ministarstva obrane je jasan: Njemačka drži svoju riječ i već u ožujku Ukrajini stižu tenkovi. A to oružje će promijeniti stanje na bojištu.
MORH: Tijekom vježbe kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
NESREĆA
MORH: Tijekom vježbe kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
ZAGREB - Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izvijestilo je o današnjem izvanrednom događaju s dronom tijekom redovite obuke.
Streljivo i iz Hrvatske za Ukrajinu
NAORUŽAVANJE
Streljivo i iz Hrvatske za Ukrajinu
ZAGREB - Thiery Breton, povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište, uskoro će doći u Hrvatsku kako bi razgovarao s predstavnicima vojne industrije o njihovim mogućnostima proizvodnje streljiva za potrebe država članica EU i Ukrajinu, potvrđeno je Jutarnjem listu iz Europske komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE