GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Raste nervoza u oporbi, razumijem ih

Plenković: Raste nervoza u oporbi, razumijem ih
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2023 / 12:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U petak je u Velikoj Gorici održana komemoracija za bivšeg ministra financija Ivana Šukera koji je preminuo ranije ovog tjedna. Na komemoraciji je bio i premijer Plenković, koji je nakon skupa razgovarao s medijima.

Na komemoraciji je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je održao kratki govor.

“Predstavljao je kontinuitet, pamtio je tko je zastupao kakve stavove i politike u različitim vremenima. Njegova kvaliteta da je bio enciklopedija politika i političkih stavova nam je silno pomagala”, rekao je premijer Plenković o Šukeru.

“Pamtim ga kao jednog od ključnih ljudi u vodstvu stranke”, naveo je. Dodao je da je bio član Sabora koji je bio uljudniji nego danas.

“Bio je odrješit, znao je bez pardona kazati svoj stav i nije se bojao reći ono što misli i tu sam izuzetno cijenio”, dodao je Plenković.

“Raste politička nervoza na strani oporbe”, kaže Plenković govoreći o kritikama koje na račun njegovih suradnika i njega samoga svakodnevno stižu iz oporbe, dodajući da su to “čiste laži, insinuacije koje mene ne čude”.

“Ovi izbori, parlamentarni, ovo poručujem svima, ne samo beznadnim propalim političarima iz Mosta, nije pitanje hoće li HDZ pobijediti. HDZ će pobijediti”, govori i dodaje da je većina oporbenih lidera sada otprilike 10-ak godina mlađa od njega i da razumije njihovu nervozu jer će morati mladi ići u političku mirovnu.

Oporbene stranke su, prema njegovim riječima, spustile razinu komunikacije i kulture i Plenković smatra da je njegov temeljni zadatak da se bori protiv toga.

“Želim mu da ostane takav i da se ta razlika između nas i dalje vidi”, kaže Plenković na pitanje o Grmojinoj izjavi da je i on uzeo svoj dio kolača.
Grmoju optužuje da se bori za mali dio kolača i sinekuru u Saboru. Na pitanja o Frani Barbariću kaže da on “o Uskokovim aktivnostima ne zna ništa”

Tagovi: Andrej Plenković, Ivan Šuker, Most
PROČITAJ I OVO
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
PORUKE
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
ZAGREB - “Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti”, navodi Mlinarić.
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
Potvrđena nova hrvatska vlada
OČEKIVANO
Potvrđena nova hrvatska vlada
ZAGREB - Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih
TUNEL
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih

BEOGRAD - Putnički i teretni vlak sudarili su se u Beogradu oko 18.30, prenose srpski mediji.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE