GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: U Knin neće svi članovi Vlade, a na otvaranje Pelješkog pozvat ćemo sve

Plenković: U Knin neće svi članovi Vlade, a na otvaranje Pelješkog pozvat ćemo sve
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 16:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u utorak da na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu ove godine neće biti prisutni svi članovi Vlade, a za svečanost otvaranja Pelješkog mosta najavio da će biti pozvani svi.

„Ove godine neće u Kninu biti svi članovi Vlade, vidjeti ćemo još, prošle godine je bila okrugla 25. obljetnica, bila je važna, nije nužno da svi članovi Vlade budu svake godine”, izjavio je Plenković na upit novinara hoće li na obilježavanje ove godine doći potpredsjednik Vlade Boris Milošević, predstavnik srpske nacionalne manjine.

„Vidjet ćemo, moguće je da neće biti, ne inzistiramo”, dodao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Istaknuo je kako je prošle godine bio pravi trenutak da Milošević dođe u Knin jer je postao potpredsjednik Vlade i jer je bila 25. obljetnica. „Ta simbolika je konzumirana”, rekao je Plenković.

Na upit znači li to da neće biti ni zajedničke komemoracije za žrtve u Varivodama i Gruborima, Plenković je ponovio kako je lani bila godina geste te da je lani napravljeno sve što je trebalo napraviti.

„Ne možemo sada svaki put to ponavljati, važnost je te poruke poslana lani i ja tu ništa ne inzistiram niti forsiram”, rekao je.

Napomenuo je da će se u Kninu poštovati sve epidemiološke mjere i da se Hrvatski generalski zbor slaže s programom obilježavanja.

Vezano za spajanje Pelješkog mosta, naglasio je da je riječ o važnom strateškom projektu oko kojeg se svi trebaju okupiti i da nije važno tko je prvi sugerirao njegovu izgradnju.

„To je bio HDZ i Dubrovačko -neretvanska županija a ne SDP, ali nije bitno”, kazao je i dodao kako za odobravanje sredstava za izgradnju mosta bio presudan dokument napravljen prije četiri godine.

Hrvatska će time riješiti pitanje staro više od 300 godina i iduće godine ćemo svi zajedno moći putovati do Dubrovnika kroz hrvatski teritorij, naglasio je Plenković te najavio da će na otvaranje mosta biti pozvani svi.

„Sada bi bilo dobro da se ovi grintavci ne sekiraju”, dometnuo je.

Na kritike poduzetnika da im se uvjetuje procjepljivanje, Plenković je ponovio da je Vlada stala iza privatnog sektora, poslodavaca i radnika s 12 milijardi kuna potpora , te još 5 milijardi kuna kroz oslobađanja od različitih davanja.

„Onda nije dobro da ima previše disonantnih tonova, mislim da smo u fazi kada povlačimo crtu .....kada se sve gleda u cjelini onda je ključna riječ povjerenje”, zaključio je.

Komentirao je i situaciju u Domovinskom pokretu poručivši kako u HDZ to nije predmet interesa, da HDZ ima parlamentarnu većinu i da će tako ostati do kraja mandata.

„Cijela oporba je odbila dijalog s Vladom i nisu htjeli doći, ja ne zovem dva puta nikoga”, naglasio je premijer.

O situaciji u BiH kazao je da je Hrvatska za stabilnu i funkcionalnu BiH u kojoj se sva tri naroda dobro osjećaju i da će raditi sve kako bi joj se pomoglo na europskom i transatlantskom putu.

„Mi smo za cjelovitu BiH bez ikakvih i natruha o odcjepljenju, a u ovom konkretnom slučaju govorim o Republici Srpskoj (RS-u)”, kazao je.

HDZ je na sjednici središnjih tijela stranke, uoči zadnje sjednice Vlade prije godišnjih odmora, raspravio sve aktualne teme te, kako je rečeno, izrazio zadovoljstvo što je rejting stranke na kraju prve godine mandata 30 posto.

Tagovi: Andrej Plenković, Knin, Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede, Pelješki most
PROČITAJ I OVO
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE