GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: U Macronovim vladama je promijenjeno 67 ministara

Plenković: U Macronovim vladama je promijenjeno 67 ministara
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2023 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na XVII. Općem Saboru Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, koji se održao u hotelu zagrebačkom Westin.

Nakon Sabora, premijer se obratio novinarima gdje je komentirao i izbor novog ministra gospodarstva – Damira Habijana.

Osvrnuo se na rezultate u vidu prevencije afričke svinjske kuge. “Bolest za koju nema lijeka i cjepiva nego jedino kontrola. Danas u Hrvatskoj imamo 950 tisuća svinja i idućeg tjedna će biti tradicionalne svinjokolje , ali i dajemo više od 35 milijuna eura kompenzacije svinjogojcima. To je ispravan put zemlje članice EU-a”, rekao je.

Što se tiče mladeži HDZ-a kaže da želi da se više politički angažiraju. “Onaj tko se angažira može zaboraviti na anonimnost. Oni žive stvarni i digitalni život i kada nešto objave onda ih 100 neistomišljenika napadne. Moja poruka im je da budu kao tim, jer ako ih je 100 ili 200 onda ih nitko ne može pobijediti”, naveo je.

O budućem ministru gospodarstva kaže da ga nije bilo teško pronaći. “Habijan je iskusan i ozbiljan političar. Aktivan je saborski zastupnik, pravnik je i razumije se i u korporativno pravo. Djeluje mi stabilno i racionalno. Svi zastupnici većine ga znaju i podržat će ga”, rekao je premijer.

“Mi smo svi skupa jedan tim. U Macronovim vladama je promijenjeno 67 ministara u sedam godina. To je zato potpuno nebitna tema. Bit stabilnosti je kada se odmaknete od Hrvatske i ljudi pitaju kako je tamo. Onaj tko gleda sa strane reći će – tamo je stabilna vlada, rastu, porezno rasterećuju, ušli su u euro i Schengen i drugo”, ponovio je što je njegova Vlada radila tijekom godina.

“Priča o dvije Hrvatske je itekako utemeljena. Imate nas, uključujući manjine, liberale i umirovljenike, i to je stabilno. Nama je za odabir Habijana trebalo jako malo”, dodao je.

Nije htio otkriti kada će raspustiti Sabor i da HDZ-u neće trebati kredit za financiranje kampanje. “Mi smo “sparsam” generacija HDZ-a, što znači da smo stalno u plusu i ne trošimo puno. Kada cijeli ciklus završi nećemo biti nikome dužni”, otkrio je.

Tagovi: PLENKOVIĆ, HDZ, MACRON, MLADEŽ HDZ-A
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE