GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: U narednih nekoliko dana SAD će ukinuti vize za hrvatske građane

Plenković: U narednih nekoliko dana SAD će ukinuti vize za hrvatske građane
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2021 / 10:42
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Koprivnici sudjeluje na konferenciji Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo – Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva".

Najavio je kako će SAD uskoro ukinuti vizu za hrvatske građane.

Premijer je na početku rekao da se prošla konferencija održala u jeku pandemije koja je izazvala veliku krizu te da je Vlada opravdala svoju ulogu.

'Rezultat toga je da smo očuvali radna mjesta u najvećoj gospodarskoj krizi do sada i likvidnost poduzeća', rekao je Plenković.

Izjavio je da je Vlada stvorila uvjete za reaktiviranje i oporavak gospodarstva. Naglasio je da su odgovorno upravljali javnim financijama, smanjivali javni dug i ispunjavali kriterije za ulazak Hrvatske u euro područje.

'To je krasilo Hrvatsku do momenta dok nije naletio covid-19. Hrvatskoj su vjerovale i međunarodne institucije, financijske institucije, agencije za kreditni rejting, imali su povjerenja. Shvatili su gdje nam je sidro i rekli su 'oni znaju kud idu, vjerujemo ovoj ekipi'. Povjerenje uz političku stabilnost stvorilo je okvir da smo danas ovdje gdje svi zajedno jesmo', istaknuo je premijer.

Premijer je kazao da će perspektiva biti uvjetovana sve češćim ekstremnim vremenskim uvjetima te da svjedočimo porastu cijena hrane i energije kao posljedici klimatskih poremećaja.

'Na temelju drugog kvartala i dobrih prognoza Europske komisije može se reći da Hrvatska ide prema gospodarskom rastu koji bi mogao dosegnuti sedam posto', rekao je Plenković.

Dodao je da 2021. imamo više osiguranika prije krize te da je stopa nezaposlenosti na 7,4 posto, a stopa zaposlenosti na 66,9 posto.

'Podigli smo stopu zaposlenosti, spustili stopu nezaposlenosti', rekao je Plenković

Kazao je i da rastu plaće, investicije, da su stvoreni uvjeti da turistička sezona bude iznad svih očekivanja.

Tagovi: Andrej Plenković, ukidanje viza za SAD
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE