GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković u Slavonskom Brodu: Učinit ćemo što god treba da pomognemo unesrećenima

Plenković u Slavonskom Brodu: Učinit ćemo što god treba da pomognemo unesrećenima
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2021 / 18:16
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SLAVONSKI BROD - Premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutranjih poslova Davor Božinović stigli su u bolnicu u Slavonskom Brodu u kojoj su hospitalizirani putnici koji su stradali u jutrošnjem izlijetanju autobusa na autocesti A3.

Plenković će ondje dočekati kosovskog premijera Albina Kurtija.

- Želim izraziti sućut u ime hrvatske vlade i hrvatskog naroda obiteljima unesrećenih u ovoj nesreći. Zahvaljujem ravnatelju bolnice, veleposlaniku, ministru Berošu, hitnim službama na maksimalnim naporima da pomognu ozlijeđenima. Očekujemo i premijera Kosova Kuritja i njegove ministre tako da će i oni moći posjetiti ljude ovdje koji su uglavnom državljani kosova. Teška i velika nesreća kakvu nismo godinama imali, rekao je Plenković.

- Upravo smo imali radni sastanak. Učinit ćemo što god treba da pomognemo. Od troškova, boravka ovdje, do nastavka putovanja jer neće svi ozlijeđeni moći ići doma u isto vrijeme, rekao je premijer.

Nešto ranije je za HTV-ove Vijesti Beroš potvrdio da je broj žrtava u strašnoj nesreći i dalje 10.

- Pacijenti koji su bili u životnoj ugrozi u jedinici intenzivnog liječenja i dalje su stabilno. Njihovo zdravstveno stanje nije se pogoršavalo, rekao je Beroš.

Jedna ozlijeđena osoba je operirana, riječ je o teškoj tjelesnoj ozljedi, ali ne životno ugrožavajućoj - prijelomu podlaktice koji je zbrinut.

Dvoje hospitaliziranih u Novoj Gradišci je otpušteno, rekao je Beroš. Jedna osoba je bez ozljede, a druga je prebačena u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu i ne zahtijeva operativni zahvat, riječ je o ozljedi kralježnice.

Beroš je rekao kako je značajna bila pomoć veleposlanika Kosova i prevoditelja koji su im pomogli uspostaviti kontakt s ozljeđenima, rekao je Beroš za HTV.

Tagovi: Andrej Plenković, Vili Beroš, slijetanje autobusa u Slavonskom Brodu
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE