GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Važno je mladima prenijeti ključne trenutke Domovinskog rata

Plenković: Važno je mladima prenijeti ključne trenutke Domovinskog rata
OBLJETNICA BLJESKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2023 / 10:57
Autor: SEEbiz
OKUČANI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja "Kristalne kocke vedrine", državni vrh, predstavnici braniteljskih udruga i obitelji odali su u ponedjeljak počast poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.

I predsjednik Vlade Andrej Plenković podsjetio je da je Bljesak bio ključna operacija za oslobađanje velikog teritorija Hrvatske i omogućio je normalnu komunikaciju autocestom.

"Važno je da mladima prenesemo ključne trenutke Domovinskog rata bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske u kojoj uživamo danas. Na nama je odgovorst da unaprijedimo kvalitetu života. Važno nam je da svi žive boljim standarom", govori premijer.

Na pitanje o razgovorima sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, Plenković kaže da su razgovori jedini način da se krene naprijed.

"Drago mi je da smo otvorili sve teme. ... Jasno sam rekao da svaki povišeni ton usporava naš politički dijalog ne na par dana, nego na par godina", kaže i dodaje kako je u Hrvatskoj odnos prema manjinama uređen na način da bi to trebao biti standard prema kojemu će se urediti odnos prema hrvatskoj manjini u Srbiji ."Važno je da u Hrvatskoj razumijemo da što kvalitetnije štitimo prava manjina u našoj zemlji, to će biti bolji položaj hrvatske manjine u susjednim zemljama", kaže.

Krajem lipnja Plenković će, otkriva, posjetiti Suboticu i tamo održati bilateralne sastanke s predstavnicima vlasti u Srbiji.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković podsjetio je da je tada bilo teško vrijeme. "Bilo je nekoliko oslobodilačkih akcija, ali ova je bila ključna. Bilo je jasno da će ovdje projekt velike Srbije pasti", rekao je Jandroković dodajući da je Hrvatska danas snažna država, članica NATO-a, EU-a, Schengena i eurozone. "Mi smo sve svoje velike ciljeve ostvarili", kaže.

Jandroković kaže da je nebitno jesu li iskrene jučerašnje izjave Ane Brnabić te da će dijalog između Zagreba i Beograda olakšati poziciju Srbije. "Interes je Hrvatske da ima stabilno, proeuropski orijentirano susjedstvo. Puno nam je važnije da se one snage koje su zainteresirane za europski put Srbije ojačaju, važno nam je imati mirno susjedstvo", kaže.

Predsjednik kaže da se jako dobro pamte izjave, da nije zaboravljano tko je bio agresor, ali da sa Srbijom danas razgovaramo s pozicije pobjednika i zemlje koja je ostvarila svoje velike ciljeve.

Tagovi: Bljesak, andrej Plenković, Gordan jandroković
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE