GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Zahtjev za pomilovanjem Perkovića i Mustača orkestrirana akcija

Plenković: Zahtjev za pomilovanjem Perkovića i Mustača orkestrirana akcija
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2022 / 10:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu na saborskom aktualnom prijepodnevu da je zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača "orkestrirana akcija" koja je izazvala podjele među generalima, braniteljima i "uopće u hrvatskom biću".

"Očito je to orkestar gdje se prave nevješti, iznenađeni, čude se, razgovarat će, a sami govore o tome kako su dogovarali cijelu ovu akciju. Hrvatska je vidjela puno orkestriranih akcija, ovo je jedna od tih", odgovorio je Plenković na upit nezavisnog zastupnika Hrvoja Zekanovića.

Podsjetio je kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u predsjedničkoj kampanji govorio da neće koristiti institut pomilovanja, navevši kako na 275 zahtjeva koje je Ministarstvo pravosuđa proslijedilo Milanoviću on nije odgovorio niti na jedan.

Plenković je ocijenio kako je ta tema izazvala "podjele među generalima, braniteljima i uopće u hrvatskom biću", a Vlada po tom pitanju nema nikakve ingerencije.

Napominjući kako je "propala ekipa koja je vodila Split godinu dana" i odvela Splićane u nove izbore govorila o "smokvinu listu", a ovdje je "krošnja listova, ničim izazvana, na štetu onih koji su potpisali taj apel".

Milanović šuti svo vrijeme i čeka da vidi što će svi kazati

Podsjetivši da je HDZ protiv tog pomilovanja, Plenković je rekao kako takva inicijativa treba ići od onih koji za to "imaju naslov".

"Mislim da je to velika slabost onoga tko je trebao podnositi zahtjev, to je pravni zastupnik ili obitelj, a ponajviše možda slabost onoga koji šuti svo vrijeme i čeka da vidi što ćemo mi svi o tome kazati, to je jedini koji, prema Ustavu, ima u svojoj nadležnosti davati pomilovanja", rekao je Plenković ciljajući na Milanovića.

Vezano uz Zekanovićevu opasku o Milanoviću kao "glasnogovorniku Kremlja", istaknuo je kako je prošlo 56 dana od Ruske agresije na Ukrajinu, a on je još 24. veljače Milanoviću poslao pismo za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost ali - odgovora nema. Hrvatska je jedina članica EU-a s Vijećem za nacionalnu sigurnost koje se nije sastalo nakon agresije na Ukrajinu.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je, na upit HDZ-ova Gari Cappellija o pristupanju Hrvatske OECD-u, kako je to jedan od strateških prioriteta uz ulazak u Schengen i uvođenje eura.

Poručio je da bi pristupanje OECD-u značilo puno za Hrvatsku, prije svega za nacionalnu reformu, poboljšanje investicijske klime, unapređenje korporativnog upravljanja tvrtki u državnom vlasništvu te borbu protiv korupcije u međunarodnim poslovnim transakcijama.

Tagovi: Zoran Milanović, Andrej Plenković, Ivan Malenica, Josip Perković, Zdravko Mustač, Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, Davor Domazet Lošo
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE