GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Zdravstveni sustav prema Čavajdi treba pokazati dodatnu obazrivost

Plenković: Zdravstveni sustav prema Čavajdi treba pokazati dodatnu obazrivost
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2022 / 18:57
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu u Dubrovniku da zdravstveni sustav u slučaju trudnice Mirele Čavajde koja nosi bolesno dijete treba pokazati dodatnu obazrivost te dodao da treba pričekati stav drugostupanjskog povjerenstva.

"Ovaj slučaj nema nikakve veze sa zakonom i postojećim propisima", rekao je premijer novinarima upitan zašto prema preporuci Ustavnog suda nisu donijeli novi zakon o prekidu trudnoće.

Taj slučaj, dodao je, ima veze s teškom situacijom gospođe Čavajde koja se našla u u takvim okolnostima tijekom trudnoće koju nikome ne bi poželjeli.

"Prije svega suosjećanje prema gospođi Čavajdi i svemu što ona prolazi. Imamo zakon na snazi i jasno regulirane situacije što se događa nakon 10. tjedna trudnoće kada postoje određeni medicinski razlozi, postoje povjerenstva i treba pričekati stav drugostupanjskog povjerenstva koje koliko sam shvatio danas zasjeda pa ćemo nakon toga svi biti upućeniji", rekao je premijer.

Na novinarsku napomenu da pacijentica nije dobila psihološku pomoć, rekao je da to znači da zdravstveni sustav mora biti susretljiv, pažljiv i obazriv kod svakog slučaja, a kod ovakvo posebno teškog slučaja treba pokazati dodatnu osjetljivost i skrb.

Siguran je da liječnici koji su sada u kontaktu s gospođom Čavajdom tako postupaju.

Premijer je, vezano za izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića koji ga je na neki način nazvao izdajnikom, rekao da se on ponaša tako već dvije godine.

"Vidim da su mnogi požalili što su glasali za njega. Spustio je političku komunikaciju u Hrvatskoj na nivo prostačenja, ulice, vrijeđanja i divljaštva", kazao je dodavši da mu oni u tome neće biti partneri.

Premijer je novinarima odgovorio i da su na skup 100. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana pozvali njegovu obitelj, a pozvani su i svi bivši ministri i zastupnici.

Ustvrdio je da su oni ponovno stavili temeljni put HDZ-a na tračnice koje je Tuđman postavio.

Tagovi: Mirela Čavajda, Andrej Plenković, KBC Zagreb, Vanja Jurić, Vili Beroš, KB Sveti duh, psihološka pomoć
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE