GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenkoviću i Milanoviću kriza učvrstila popularnost

Plenkoviću i Milanoviću kriza učvrstila popularnost
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 21:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska televizija objavila je u Dnevniku rezultate istraživanja HRejting o mišljenju građana o radu predsjednika države, Vlade i Sabora, objavljeni ekskluzivno u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku.

Predsjedniku države Milanoviću gotovo polovica ispitanika daje četvorku ili peticu, a samo 5,2 posto jedinicu. Prolaznu ocjenu, što bi bio dovoljan, dobiva od 7,6 posto, a trojku od 28,5 posto ispitauih. Najviše ispitanika, 34 posto, rad Zorana Milanovića ocjenjuje "četvorkom", a 15,4 posto izvrsnim. Onih koji ne znaju što bi mislili o Mlanovićevom radu je 9,3 posto.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kod ispitanika trenutačno stoji i bolje od predsjednika države. Samo je 6,6 posto onih koji bi Plenkoviću dali jedinicu. Dvojku bi zaradio od 10,8 posto ispitanih. Približno toliko dobiva trojki (26,7 posto), četvorki (28,5 posto) i petica (24,1 posto). U zbroju, više od polovice ispitanika, njih 52,7 posto, Plenkovićev rad smatra vrlo dobrim ili izvrsnim.

To ne vrijedi za predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, čiji rad 11,8 posto anketiranih rad Gordana Jandrokovića smatra jako lošim, 19,2 % samo prolaznim, a najviše je onih koji ga ocjenjuju trojkom - 34,2 posto. Vrlo dobar dobiva od 20,2 posto, a odličan od samo 6,5 posto. 7,1 posto je onih bez mišljenja i ono što se kod predsjednika Sabora jedino pojavilo kao 1 posto odgovora - "nisam čuo ili čula za njega".

Travanjski HRejting, objavljuje HRT, "Andrej Plenković i Zoran Milanović prošli su s nategnutom, ali, s obzirom na percepciju političara u hrvatskoj javnosti, po njih i te kako zadovoljavajućom - četvorkom".

- Prosjek čelnog čovjeka Vlade malo je bolji i iznosi 3,55, dok je onaj šefa države 3,53. Predsjednik najviše, zakonodavne vlasti, mjesec je završio s ocjenom manje - dobar. Prosjek Gordana Jandrokovića je 2,86. Istraživanje je od 15. do 18. travnja za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od čak 1400 ispitanika, koji jamči razinu pouzdanosti odgovora od 95 posto, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2,62 posto, navode na HRT-u.

Tagovi: Zoran Milanović, andrej Plenković, Gordan Jandroković, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
OTUŽNO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
FRANKFURT - Bez useljavanja balkanska regija neće moći riješiti demografsku krizu, tvrdi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE