GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pleter pod paljbom: Njihovi obroci su katastrofa

Pleter pod paljbom: Njihovi obroci su katastrofa
ŽESTOKE KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2021 / 22:05
Autor: SEEbiz / Dnevnik.hr
PETRINJA - Tvrtka Pleter-usluge, uz obroke za državne institucije, od ponedjeljka isporučuje hranu i za stanovnike potresom pogođenih područja. Neki su odmah uočili promjene, kako na kvaliteti i okusu, tako i na samoj organizaciji.

Topli obrok koji su građani Petrinje i okolice danas preuzimali iz kuhinje Pleter-usluge nekima je ostavio gorak okus u ustima.

Gordana Barić nešto iza podneva došla je po hranu i svjedočila je velikoj gužvi kakve, tvrdi, do sad nije bilo.

"Riža s varivom od mesa i krumpirom. Riža nije bila kuhana, bez okusa. Znam kako izgleda gulaš iz konzerve, grah je bio zagoren, osjetio se jako miris, komentirali su da riža fino pucketa pod zubima. Neki su pak bili zadovoljni“, opisala je za DNEVNIK.hr današnji ručak iz Pletera.

Navodi kako je u porcijama bio i komad šunke koju su volonteri koji su dijelili hranu dodavali iz svojih zaliha – da pojačaju obrok.

"Naglašavali su da ovo nisu oni kuhali. Otprilike oko 12:30 kad sam ja bila nestalo im je riže pa su se dogovarali da skuhaju tjesteninu iz svojih zaliha. Ja sam svjesna da je mnogima ovo bio jedini topli obrok, ali nakon slika što se prije kuhalo, a na što nitko nije imao zamjerke, ne znam što da kažem na ovo danas“, svjedoči Gordana Barić.

Dodaje kako su i drugi koji su se u to doba našli u redu za hranu pričali da je prije sve bilo organiziranije.

"Pogledajte prijašnje slike s trga dok su bili kuhari koji su kuhali vođeni srcem, a ne novcem", poručuje Gordana Barić.

Iz tvrtke Pleter-usluge u utorak su u pripćenju ponovili da od prvog dana razornog potresa, 29. prosinca, isporučuju tople obroke na potresom zahvaćenom području za državne institucije, što je njihova primarna djelatnost, a od jučer i za stanovnike.

"Već prvi dan nakon razornog potresa društvo je pripremilo oko 3600 obroka", priopćili su iz tvrtke Pleter-usluge istaknuvši da na potresom pogođenom području kontinuirano pripremaju tople obroke za potrebe Ministarstva obrane, Oružanih snaga te drugih državnih institucija i službi, kao i za prehranu stanovništva smještenog u petrinjskoj vojarni.

Pojasnili su da su kao društvo u stopostotnom državnom vlasništvu, osnovani s primarnom zadaćom "pružanja potpore u uslužnim djelatnostima MORH-u i OS RH" te dionicima sustava Domovinske sigurnosti, a da je njihova zadaća kuhanja obroka za šire stanovništvo proširena tek nakon što je osnovan Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa na čelu s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom.

Tako su od 11. siječnja preuzeli pripremu kuhanih i suhih obroka, koji se pripremaju u objektima Društva u Petrinji, Plesu, Velikoj Buni, Karlovcu, te u tri objekta u Gradu Zagrebu.

"Broj pripremljenih obroka određuje se temeljem dnevnih iskaza potreba Stožera te se dostavljaju na dogovorene lokacije, a samu podjelu građanima provode volonteri Hrvatskog Crvenog križa", naveli u priopćenju.

Foto: Facebook/Gordana Barić

Tagovi: Pleter, tvrtka Pleter, obroci, hrana, potres u Petrinji, Gordana Barić
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE