GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policajac koji je ubio Raysharda Brooksa optužen za ubojstvo

Policajac koji je ubio Raysharda Brooksa optužen za ubojstvo
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz / H
ATLANTA - Paul L. Howard Jr., tužitelj okruga Fulton, danas je priopćio kako namjerava podići optužnice zbog ubojstva 27-godišnjeg Raysharda Brooksa, odnosno optužiti Garretta Rolfea, bivšeg časnika u Atlanti koji je pucao u Brooksa.

Tužitelj je na konferenciji za novinare rekao da Brooks "ni u jednom trenutku nije obaviješten" da je uhićen zbog vožnje pod utjecajem te da "se nije ponašao prijeteći". Na početku incidenta je spavao, kazao je tužitelj, a nakon toga je surađivao s policijom.

"Brooks nikada nije pokazivao agresivno ponašanje tijekom 41 minute i 17 sekundi", rekao je Howard, a prenosi CNN.

"Tijekom analize ovog slučaja pregledali smo dva elektrošokera u pitanju i njihove zapise“, dodao je.

Okružni tužitelj je kazao kako je odlučio "izdati naloge" u slučaju smrti Raysharda Brooksa. Podigao je 11 optužbi protiv bivšeg policajca Atlante koji je upucao i ubio 27-godišnjeg Raysharda Brooksa, među kojima je i optužba za kazneno djelo ubojstva.

Howard je rekao da je Rolfe nogom gurao Brooksa "dok je on ležao na zemlji, dok se borio za svoj život" nakon što je upucan.

Dodao je kako je policijskim službenicima Atlante zabranjeno pucati iz pištolja u nekoga tko bježi, izjavio je okružni tužitelj.

"Grad Atlanta zabranjuje službenicima da pucaju elektrošokerom po onome tko bježi. Nije smio ispaliti elektrošoker na nekoga tko bježi. Dakle, sasvim sigurno ne možete ni pucati iz pištolja u osobu koja bježi“, kazao je Howard.

Rolfeu prijeti doživotni zatvor ili smrtna kazna bude li proglašen krivim.

Što se tiče drugog službenika, Devina Brosnana, Howard je priopćio da će on svjedočiti u ime države, odnosno protiv svog kolege.

Brosnan je priznao da je "stajao na tijelu Brooksa odmah nakon pucnjave". Bit će optužen za težak napad i dvije točke kršenja policijske zakletve, rekao je Howard.

Podsjetimo, 27-godišnji Rayshard Brooks prijavljen je jer je spavao u automobilu koji je blokirao prolaz drugim sudionicima u prometu. Ustanovljeno je da je bio pod utjecajem alkohola, a prilikom uhićenja došlo je do naguravanja te je Brooks od jednog policajca zgrabio elektrošoker. Nakon toga je ustrijeljen.

Tagovi: Paul L. Howard Jr., Rayshard Brooks, Atlanta, rasizam, rasizam u SAD-u, Garrett Rolfe
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE