GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija prekinula privatnu zabavu nakon dojave susjeda

Policija prekinula privatnu zabavu nakon dojave susjeda
KRŠENJE MJERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2020 / 08:55
Autor: SEEbiz / H
LOVRAN - Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su postupanje nad 14 hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Riječ je o osobama, starosti od 21 do 33 godine, koje je policija u utorak, 8. prosinca, nakon dojave građana, oko 22.40 sati zatekla na privatnom okupljanju u Lovranu, a koje je organizirao 30-godišnji hrvatski državljanin. Postupanjem je utvrđeno kako prilikom održavanja zabave u zatvorenoj prostoriji te osobe se nisu pridržavale propisanih epidemioloških mjera pa je na okupljanju bilo više od deset osoba koje pritom nisu nosile zaštitne maske za lice niti su održavale propisani razmak.

Policijski službenici su sve navedene osobe udaljili s okupljanja te je po završetku postupanja, 30-godišnjem organizatoru privatnog okupljanja uručen prekršajni nalog kojim je novčano sankcioniran u visini pet tisuća kuna, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Zbog nenošenja zaštitne maske za lice uručeno mu je i pisano upozorenje, kao i ostaloj 13-orici počinitelja, sukladno provedbi odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Uz navedeno, četiri osobe su i prekršajno prijavljene u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Tagovi: kršenje mjera, zatvaranje kafića, Lovran, širenje zaraznih bolesti
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE