GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija: Supruga srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu

Policija: Supruga srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2022 / 23:11
Autor: SEEbiz
KNIN - Policija je večeras objavila veliko priopćenje o obračunu u Kninu koji je počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u prometu, a završilo velikim fizičkim obračunom između dvije obitelji.

Šibensko-kninska policija objavila je da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Policija nije objavila identitete prijavljenih, no kako doznajemo, za nanošenje teške tjelesne ozljede bratu dviju Kninjanki, inače vojniku Hrvatske vojske, prijavljen je brat Save Lešića, Dragan (37), a supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše tjelesne ozljede 13-godišnjoj Kninjanki.

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića kazneno je prijavljen zbog prijetnje pištoljem.

Zbog prijetnje je kazneno prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, premda se u vrijeme incidenta nalazio izvan službe.

Sava Lešić prijavljen je tek prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, kao brat Kninjanki.

Pročitajte cijelo priopćenje policije.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19:40) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, oko 20:40, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

- 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,

- 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira na to što se u to vrijeme nalazio izvan službe", stoji u priopćenju policije.

U incidentu je sudjelovao profesionalni košarkaš Borca iz Srbije Sava Lešić koji je inače porijeklom iz sela kraj Knina.

Bijeli Audi beogradskih tablica pred ulazom u Knin prepriječio je put autu u kojem su bile djevojka od 25 i djevojčica od 13 godina iz Knina. U automobilu beogradskih tablica navodno su bili Lešić i supruga.

Lešićeva žena je izašla iz auta i fizički nasrnula na 13-godišnjakinju, da bi se potom umiješao i Lešić, također fizički nasrnuvši na djevojke.

13-godišnjakinja je, prema informacijama kojima raspolažemo, dobila najmanje jedan šamar. Navodno je oštećen i retrovizor na automobilu u kojem su bile Kninjanke.

Djevojke su ocu, inače jednom od prvih hrvatskih redarstvenika i aktivnom policajcu, ispričale što se dogodilo. Događaj je prijavljen i policiji, a otac i brat djevojaka potom su otišli u selo nedaleko od Knina u kojem borave dvojica napadača. Braća Lešić, Sava i Dragan, prepričavaju mještani, fizički su napala oca i brata Kninjanki.

Brat djevojaka, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim tjelesnim ozljedama prvo u bolnici u Kninu, a ubrzo je prebačen u šibensku bolnicu. Danas je pušten kući. U napadu su se navodno koristili čekić i letva. Napadnuti su policiji ispričali da je u sukobu sudjelovao otac braće koja žive u Srbiji te da im je zaprijetio pištoljem.

Braća su, neslužbeno doznajemo, inače državljani i Hrvatske i Srbije. Sava i Dragan Lešić kasnije su pronađeni i privedeni na razgovor u policiju.

Jedna od četiri napadnute osobe, koja je željela ostati anonimna, ispričala je kako je došlo do toga da su dvojica srpskih državljana prepriječila put autu s djevojkama. Kaže da su pokušali prestići automobil u kojem su bile djevojke, no isprva nisu uspjeli, pa su na kraju prepriječili put automobilu s djevojkama i fizički ih napali. Potvrđuju da je bilo i šamara.

Neslužbeno doznajemo kako je iz oba automobila bilo nekih gestikulacija koje su završile fizičkim obračunom, prvo na cesti, a potom u selu u koje su otišli otac i brat Kninjanki. Otac i brat su policiji rekli da su išli vidjeti tko je to napao djevojke i popričati s njima, no da su ubrzo napadnuti.

Tagovi: Knin, Sava Lešić, Borac Čačak, Dragan Lešić
PROČITAJ I OVO
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE