GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija zabranila skup podrške Navaljnom u Beogradu

Policija zabranila skup podrške Navaljnom u Beogradu
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2021 / 18:49
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Policija je u Beogradu danas legitimisala okupljene na skupu podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom i zatražila da se raziđu sa obrazloženjem da skup nije prijavljen. Rečeno im je i da je zbog epidemije zabranjeno okupljanje više od pet ljudi, rekli su organizatori skupa Radiju Slobodna Evropa (RSE).

Novinskoj agenciji Beta su iz policije rekli da nemaju podatke o takvom okupljanju u Beogradu.

Na skupu podrške Navaljnom bilo je svega desetak gradjana koji su rekli za RSE da su se okupili spontano, preko društvenih mreža.

Skup je počeo ispred Hrama Svetog Save, gde su policajci legitimisali nekoliko gradjana i zatražili potvrdu o prijavi skupa.

Okupljenima je rečeno da je policija reagovala na poziv obezbedjenja hrama.

Učesnici skupa su potom otišli do obližnje Ambasade Rusije, gde je ih je policija takodje legitimisala, a rečeno im je da prostor ispred Ambasade nije mesto za okupljanje. Rečeno im je da se razidju, uz napomenu da će moći da održe skup onda kad bude bio prijavljen.

Nekoliko okupljenih je nešto dalje od Ambasade razvilo transparent “Sloboda za Navaljnog” kojima se širom sveta traži da ruske vlasti oslobode opozicionara.

Protesti u znak podrške opozicionom lideru Alekseju Navalnom su ovog vikenda širom Rusije i uhapšeno je više od 350 demonstranata, medju kojima i supruga Navaljnog, Julija.

Marševi su planirani u više od 90 gradova u Rusiji, a uprkos tome što je policija proteste proglasila ilegalnima i upozorila da će odmah biti suzbijeni, demonstranti su odlučili da nastave.

Uoči protesta, ruske vlasti su pritvorile saveznike Navaljnog i upozorile društvene mreže da uklone postove kojima se pozivaju ljudi da prisustvuju “nesankcionisanim” skupovima.

Okupljanja su planirana i ispred ruskih ambasada širom sveta.

Tagovi: Aleksej Navaljni, Beograd, Vladimir Putin
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE