GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poništena nabava za uređenje WC-a u Ministarstvu zdravstva

Poništena nabava za uređenje WC-a u Ministarstvu zdravstva
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2022 / 15:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva poništilo je nabavu izvođenja radova na obnovi devet sanitarnih čvorova u njihovim prostorijama.

Nabava je oglašena 3. kolovoza, a Beroševo je ministarstvo vrijednost nabave procijenilo na 2.3 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi su se trebali izvoditi prema projektu koji je izradila Radionica arhitekture d.o.o. iz Zagreba.

Ipak, danas je došlo do poništenja nabave.

"S obzirom da bi fotografije oglednih primjera proizvoda potencijalno mogle navesti ponuditelje na krivi zaključak, odnosno potencijalnu cijenu, postupak javne nabave se poništava", piše u odluci o poništenju.

"Naručitelj će ponovo pokrenuti postupak javne nabave za 'Obnovu sanitarnih čvorova' nakon isteka žalbenog roka, a najkasnije u roku od 120 dana objave ove Odluke", piše u odluci.

Kad se spominju "krivi zaključci", očito se misli na iznimno visoke cijene WC-a, odnosno nestvarnu cijenu asortimana.

Recimo da je za zahodsku školjku u projektu odabrana konzolna zahodska školjka Keramag Xeno, odabrani su i Keramagovi umivaonici te Geberitov pisoar. Sušilo za ruke je Dysonovo, a nije se štedjelo ni na četki za WC za koju je odabrana Inda Touch, kao ni na držaču za WC-papir istog brenda.

Ukratko, sve je iz visokog cjenovnog ranga, pa tako u slobodnoj prodaji WC-školjka koja se navodi u projektu košta oko 3600 kuna, pisoari oko 3500 kuna, sušilo za ruke oko 8000 kuna, a četka za WC oko 700 kuna, koliko košta i - držač za WC-papir.

Ukupna neto površina Beroševih WC-a jest 115.75 metara kvadratnih. Ovo su sve točne kvadrature po metrima kvadratnima: 12.15, 16.99, 13.08, 15.17, 19.36, 16.82, 4.27, 8.56 te 9.35. Najmanji WC ima 4.27 metara kvadratnih, a najveći 19.36 metara kvadratnih.

Drugim riječima, Beroš je po WC-u davao prosječno 255 tisuća kuna, odnosno po kvadratu 19.870 kn. Prosječna cijena kvadrata stana u Zagrebu je proljetos iznosila 17.259 kuna.

Tagovi: Vili Beroš, Ministarstvo zdravstva, javna nabava
PROČITAJ I OVO
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE