GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poništena nabava za uređenje WC-a u Ministarstvu zdravstva

Poništena nabava za uređenje WC-a u Ministarstvu zdravstva
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2022 / 15:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva poništilo je nabavu izvođenja radova na obnovi devet sanitarnih čvorova u njihovim prostorijama.

Nabava je oglašena 3. kolovoza, a Beroševo je ministarstvo vrijednost nabave procijenilo na 2.3 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi su se trebali izvoditi prema projektu koji je izradila Radionica arhitekture d.o.o. iz Zagreba.

Ipak, danas je došlo do poništenja nabave.

"S obzirom da bi fotografije oglednih primjera proizvoda potencijalno mogle navesti ponuditelje na krivi zaključak, odnosno potencijalnu cijenu, postupak javne nabave se poništava", piše u odluci o poništenju.

"Naručitelj će ponovo pokrenuti postupak javne nabave za 'Obnovu sanitarnih čvorova' nakon isteka žalbenog roka, a najkasnije u roku od 120 dana objave ove Odluke", piše u odluci.

Kad se spominju "krivi zaključci", očito se misli na iznimno visoke cijene WC-a, odnosno nestvarnu cijenu asortimana.

Recimo da je za zahodsku školjku u projektu odabrana konzolna zahodska školjka Keramag Xeno, odabrani su i Keramagovi umivaonici te Geberitov pisoar. Sušilo za ruke je Dysonovo, a nije se štedjelo ni na četki za WC za koju je odabrana Inda Touch, kao ni na držaču za WC-papir istog brenda.

Ukratko, sve je iz visokog cjenovnog ranga, pa tako u slobodnoj prodaji WC-školjka koja se navodi u projektu košta oko 3600 kuna, pisoari oko 3500 kuna, sušilo za ruke oko 8000 kuna, a četka za WC oko 700 kuna, koliko košta i - držač za WC-papir.

Ukupna neto površina Beroševih WC-a jest 115.75 metara kvadratnih. Ovo su sve točne kvadrature po metrima kvadratnima: 12.15, 16.99, 13.08, 15.17, 19.36, 16.82, 4.27, 8.56 te 9.35. Najmanji WC ima 4.27 metara kvadratnih, a najveći 19.36 metara kvadratnih.

Drugim riječima, Beroš je po WC-u davao prosječno 255 tisuća kuna, odnosno po kvadratu 19.870 kn. Prosječna cijena kvadrata stana u Zagrebu je proljetos iznosila 17.259 kuna.

Tagovi: Vili Beroš, Ministarstvo zdravstva, javna nabava
PROČITAJ I OVO
Umro Branko Salaj, publicist i jedan od ravnatelja Hine
IN MEMORIAM
Umro Branko Salaj, publicist i jedan od ravnatelja Hine
ZAGREB - Branko Salaj, politolog, poslovni čovjek, publicist i jedan od ravnatelja Hine, umro je u petak u Stockholmu u 90. godini života, doznaje se iz kruga obitelji.
Putin na Crvenom trgu: Pobijedit ćemo
ANEKSIJA
Putin na Crvenom trgu: Pobijedit ćemo
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da će Rusija "pobijediti" u sukobu s Ukrajinom, na skupu održanom na Crvenom trgu u središtu Moskve u čast pripojenja četiriju ukrajinskih teritorija.
Jasmila Žbanić: Birati Komšića znači birati krizu
PORUKE
Jasmila Žbanić: Birati Komšića znači birati krizu
SARAJEVO - Proslavljena bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić objavila je u petak da na predstojećim izborima neće glasati za Željka Komšića, iako je to činila ranije, rekavši kako sada smatra da bi njegov ponovni izbor u Predsjedništvo BiH bio velika greška koja bi samo pogoršala stanje u državi.
Kijev: Ništa nije promijenjeno odlukom Putina, nastavljamo oslobađanje
REAKCIJE
Kijev: Ništa nije promijenjeno odlukom Putina, nastavljamo oslobađanje
KIJEV - Kijev je u petak poručio da će ukrajinska vojska nastaviti oslobađanje svog teritorija koji je okupirala Rusija i da se "ništa ne mijenja" nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin na ceremoniji u Moskvi proglasio pripajanje četiri djelomično okupirane ukrajinske regije Rusiji.
Zelenskij: Ukrajina će se požuriti u NATO i neće razgovarati s Putinom
ODLUKE
Zelenskij: Ukrajina će se požuriti u NATO i neće razgovarati s Putinom
KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je u petak da će Ukrajina službeno zatražiti ubrzani prijem u NATO i kazao da je Kijev spreman razgovarati s Rusijom, ali ne dok joj je Putin predsjednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE