GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poništena Tomaševićeva odluka o otpadu

Poništena Tomaševićeva odluka o otpadu
JAVNA NABAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2021 / 10:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je gradonačelnikovu odluku o otpadu pa će Zagreb biti prisiljen dovršiti natječaj i sklopiti okvirni sporazum s Reoma grupom ili s Pripuzovim Cezarom, piše u petak Večernji list.

Ne trebamo više nikoga, Čistoća to i sama može raditi. Pola sirovina se proda, a pola se zdrobi, što su do sada radile privatne tvrtke - zašto je poništio natječaj za oporabu glomaznog otpada, objašnjavao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sredinom kolovoza, kad je objavio da sljedeće dvije godine, na koliko se sporazum o oporabi navedenog otpada trebao sklopiti, neće trebati nikoga.

Dvije su ponude stigle na taj natječaj, podsjetimo, ona Reoma grupe, koja je ponudila zagrebački glomazni otpad oporabljati za 89 milijuna kuna, i ona Cezara, koji je rekao da posao može napraviti za 125 milijuna. Sama javna nabava raspisana je još u prosincu lani, ali odluku o “pobjedniku” natječaja, pojasnio je Tomašević, prijašnja vlast nije donijela.

On je prošlog mjeseca najavio nabavu drobilica i pojasnio kako je jedna već testirana te to sve skupa radi super. U međuvremenu je ipak dio glomaznog otpada poslao u Sisak na zbrinjavanje tamošnjoj tvrtki Royal Media jer sistem s drobilicama naišao je na određene zapreke u vidu dozvola i nabave, pa se sad otpad usitnjava ondje i vozi natrag na Jakuševec.

Čeka sad Tomaševića još jedna zapreka, a to je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, odnosno Reoma grupa koja se žalila na gradonačelnikovo poništavanje natječaja, a žalbu je i dobila.

Točnije, Državna je komisija zaključila da Tomašević nije imao osnove za poništavanje natječaja za glomazni otpad. Zašto? U najkraćim crtama, jer je naručitelj, odnosno Grad Zagreb pojasnio kako je nadmetanje poništio jer je tek sad postao svjestan da otpad i sam može oporabljivati, dok su iz Državne komisije zaključili da to ne može biti točno, donosi Večernji list.

Tagovi: Tomislav Tomašević, odvoz glomaznog otpada, Petar Pripuz, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE