GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Popis stanovništva vrši se i telefonski

Popis stanovništva vrši se i telefonski
KAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uoči isteka produženog roka za popis stanovništva neizvjesno je hoće li popis biti gotov na vrijeme. Popisivači su podatke u sustav počeli unositi telefonski, bez dolaska u dom.

Popis stanovništva trebao je biti završen 17. listopada, no rok je produžen do kraja mjeseca, a sad se postavlja pitanje hoće li se uspjeti obaviti i u tom roku. Pojavile su se informacije da neki popisivači nude građanima opciju da ih popišu telefonski.

Da se popisati može i telefonski, potvrđuje i čitateljica koja se javila za Dnevnik.hr i u srijedu popodne u manje od 15 minuta razgovora s popisivačem popisala dvoje ljudi. Sebe i jednog člana svog kućanstva.

Popisivačica stanovništva koja je zadužena za područje na kojem čitateljica živi ostavila je svoj kontakt na vidljivom mjestu u ulazu zgrade kako bi je kontaktirali oni koji, u trenucima kada je bila u obilasku, nisu bili kod kuće.

Čitateljica je popisivačici poslala poruku s upitom mogu li se čuti telefonski i za sat vremena dobila povratni poziv. Dala je osobne podatke osoba koje se upisuju te naznačila da daje podatke o drugoj osobi.

Prvo je odgovarala na pitanja za sebe, a potom odgovore na ista pitanja dala za drugog člana svog kućanstva. To, kaže, nije radila "na slijepo", jer na službenim stranicama popisa stanovništva postoji Popisni upitnik kojeg je pratila paralelno kako je popisivačica postavljala pitanja.

Tagovi: popis stanovništva, covid potvrda
PROČITAJ I OVO
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE