GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poplave nedaleko Požege

Poplave nedaleko Požege
VISOKE VODE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2022 / 17:41
Autor: SEEbiz
POŽEGA - Uslijed jake kiše i vremenskih neprilika, na području Vidovaca kraj Požege ponovno su poplavile ceste i dvorišta.

Inače u Vidovci i drugim selima požeškog kraja i ranijih godina stvarale su se jake bujične poplave i blatne bujice.

U lipnju prošle godine u Vidovci je u 40 minuta palo 40 litara kiše po m2, a s okolnih brda slijevale su se blatne bujice noseći granje i smeće. Županica Antonija Jozić te predstavnici Hrvatskih voda lani su obećali izgradnju osam retencija na području Požege koje bi riješile probleme s poplavom i bujicom.

“Šumari su posjekli stabla ma sjevernoj strani Požeška gore, voda se slijeva, usto je to zasićeno, sve što padne ulazi u korito. Bujica je visoko! Svi su na terenu, vodočuvari, rukovoditelj dionice, vatrogasci, 112, iz županije, postavljaju se preventivno vreće s pijeskom. Ali svi su na terenu i to na više mjesta. Problem su i propusti na cestama, vlasnici ne održavaju, nisu čisti, otvor je djelomično zatvoren i ne guta vodu. Što se retencija tiče, to je još u fazi projektiranja, ali radi se na tome. Još dvije godine sigurno do početka radova”, kazao je za N1 Miroslav Taborski, voditelj ispostave za mali sliv Orljava-Lonđa u Požegi.

Kako su nam javili čitatelji, do radova, za koje je potrebna opsežna papirologija i planiranje još nije došlo, tako da se pribojavaju da bi se problemi koje su ranije imali s blatnim bujicama mogli ponoviti. Također pitanje je i hoće li brana koja je napravljena u blizini Draškovca izdržati, ne toliko zbog količine vode koliko zbog granja i smeća kojeg voda nanese.

Također, državna cesta između Blacka i Viškovaca je zbog velikih oborina i nepročišćenih putnih kanala pod vodom, javlja Požega.eu

Tagovi: poplave kod Požege, Vidovac, Požeška gora
PROČITAJ I OVO
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE