GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Portland gori, savezna vlada šalje dodatne snage sigurnosti (VIDEO)

Portland gori, savezna vlada šalje dodatne snage sigurnosti (VIDEO)
NEREDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 22:22
Autor: SEEbiz / H

PORTLAND - Administracija američkog predsjednika Donalda Trump šalje najmanje 100 pripadnika saveznih snaga sigurnosti u Portland dok se prosvjedi u najvećem gradu države Oregon zaoštravaju, objavio je u ponedjeljak Washington Post.

Šerifska služba SAD-a (U. S. Marshals Service) odlučila je prošli tjedna poslati 100 zamjenika saveznih šerifa kako bi osnažili snage sigurnosti koje čuvaju zgradu Saveznog suda u Portlandu, navodi Washington Post, pozivajući se na interni mail.

Ministarstvo domovinske sigurnosti razmatra slanje dodatnih 50 pripadnika agencije uobičajeno zadužene za zaštitu američke granice.

Lokalne vlasti u Portlandu protive se raspoređivanju saveznih snaga u gradu.

Prosvjedi protiv rasizma i policijske brutalnosti, koje je potaknulo ubojstvo nenaoružanog crnca Georgea Floyda u Minneapolisu, izbili su u vrijeme dok se američki predsjednik Trump bori za ponovni izbor protiv demokratskog kandidata Joea Bidena.

Gotovo dva mjeseca traju prosvjedi protiv rasizma i policijske brutalnosti u najvećem gradu države Oregon.

Trumpovo slanje saveznih agenata u Portland ne podupiru lokalni dužnosti koji to smatraju prekoračenjem ovlasti savezne vlade i znakom autoritarnosti.

Oregonska tužiteljica Ellen Rosenblum zatražila je 19. srpnja zabranu pristupa agentima federalnih sigurnosnih agencija.

„Ne samo da sprječavaju ljude da uživaju svoja prava iz Prvog amandmana o mirnom prosvjedu, nego i stvaraju nestabilnu situaciju na našim ulicama“.

Zaključila je kako je „federalna vlada izabrala Portland da iskoristi svoje taktike zastrašivanja kako bi zaustavila prosvjede građana protiv policijske brutalnosti i zaustavila podršku pokretu Black Lives Matter“.

Republikanski predsjednik oštro kritizira demokrate koji su na vlasti u gradovima i saveznim državama u kojima raste kriminal i nada se da će svojim programom uvođenja "zakona i reda" povećati svoju popularnost četiri mjeseca do predsjedničkih izbora.

Bijela kuća nastoji se u svojim istupima fokusirati na gradski kriminal dok Trumpova popularnost pada zbog načina na koji je njegova vlada upravljala pandemijom koronavirusa.

Tagovi: prosvjedi u Portlandu, Ellen Rosenblum, prosvjedi u SAD-u, Donald Trump, Oregon,
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE