GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 19:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potvrđen je treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o muškarcu koji radi u Italiji, a trenutačno je smješten u bolnici u Rijeci.

U ovom trenutku u Hrvatskoj su tri osobe zaražene koronavirusom - mladić koji je bio na utakmici u Milanu, njegov brat, te jedna osoba koja je radila u Parmi u Italiji. Stožer civilne zaštite objavio je priopćenje s preporukama građanima vezano uz koronavirus.

Znanstvenik Igor Rudan objasnio je sve o koronavirusu i pokušao smiriti sve koji su zabrinuti.

"Ako zbog novog koronavirusa osjećate strah veći od toga kad sjedate za volan ili čujete da stiže gripa, a koji vam je već dobro poznat, znači da taj strah više nije razuman i da ste počeli podlijegati atmosferi panike".

Nakon sastanka Nacionalnog kriznog stožera izjavu je dao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je rekao kako su županijskim stožerima dane upute za organizaciju i načine stavljanja u funkciju karantenskog smještaja po županijama, ako za to bude potrebe.

Što se tiče većih javnih okupljanja i njihovih zabranjivanja, dodao je kako u ovom trenutku ne postoji potreba za generalnom zabranom, međutim, treba uzeti u obzir činjenicu da uvijek može doći do promjene epidemiološke situacije te se stoga svaki događaj mora promotriti.

Potom je ministar zdravstva Beroš kazao kako je obrađeno 87 uzoraka, kako se trenutno obrađuje osam, a zasad nema novih pozitivnih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj.

Što se tiče osoba koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelima, 64 osobe su pod intenzivnim praćenjem te se dva puta dnevno trebaju javiti epidemiolozima, istaknuto je.

Tagovi: koronavirus, Igor Rudan, Davor Božinović, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE