GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povjerenstvo: Marko Milić nije bio u sukobu interesa

Povjerenstvo: Marko Milić nije bio u sukobu interesa
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2024 / 12:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je, među ostalim, odlučivalo o glasnogovorniku Vlade Marku Miliću, vezano uz slučaj zapošljavanja Nike Dujmovića u Hrvatskim šumama, a o čemu je pisao tjednik Nacional.

Odlučivalo se i o slučaju neprijave nekretnina ministra Tome Medveda za što je na sjednici predložena sankcija od 600 eura zbog povrede obveze.

Riječ je o zemlji, kako su objasnili iz Ministarstva, koju je, nakon smrti roditelja i ostavinske rasprave naslijedio 2022., a nalazi se na području općine Cetingrad.

U slučaju glasnogovornika Vlade Marka Milića predloženo je da nije povrijedio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa, no predsjednica Povjerenstva dala je protuprijedlog. Rekla je da smatra da se radi o nedopuštenom utjecaju i da je obveznik morao znati da radi nešto što obični građani ne mogu te je predložila sankciju od 2500 eura.

Većinom glasova kasnije je prihvaćen prijedlog izvjestitelja, odnosno da Marko Milić nije prekšrio zakon, nije u sukobu interesa te neće biti kažnjen.

Podsjetimo, nakon što je Nacional objavio poruke Milićeve prepiske o zapošljavanju Dujmovića u Hrvatskim šumama, oglasio se glasnogovork Vlade rekavši da je “riječ o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka” te da je Niko Dujmović zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018.

“Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa g. Dujmovića”, rekao je Milić reagirajući na napise tjednika.

Tagovi: Marko Milić, hrvatske šume, niko dujmović, milić, medved
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE