GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predsjednik Tanzanije: Bog štiti od korone, a ne cjepivo

Predsjednik Tanzanije: Bog štiti od korone, a ne cjepivo
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 17:21
Autor: SEEbiz / H
DAR ES SALAAM - Predsjednik Tanzanije John Magufuli u srijedu je rekao da njegovoj državi nije potrebna karantena jer stanovnike od koronavirusa štiti Bog, a da su rješenja iz kućne radinosti, poput udisanja vodene pare, djelotvornija od cjepiva .

"Cjepiva nisu dobra. Da jesu, onda bi bijelac napravio cjepivo za HIV/AIDS“, rekao je Magufuli u govoru na zapadu zemlje.

U Tanzaniji, državi s oko 58 milijuna stanovnika, od početka pandemije službeno je bilo 509 slučajeva zaraze koronavirusom, s 21 smrtnim slučajem.

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins susjedna Kenija, koja ima 47,6 milijuna stanovnika, imala je 100 tisuća zaraženih i 1,7 tisuća umrlih.

"Mi Tanzanijci se nismo zaključali i ne očekujemo da ćemo to učiniti. Ne mislim da će itko objaviti opću karantenu jer je naš Bog živ i on će nas i dalje štititi“, rekao je Magufuli na svečanom otvaranju nove farme u svom rodnom gradu u okrugu Chato.

"Također, nastavit ćemo poduzimati preventivne mjere, uključujući udisanje pare. Udišite dok se molite Bogu, molite se dok uzgajate kukuruz, krumpire, kako bi mogli dobro jesti i da koronavirus ne može ući u vaše tijelo. Mnogi će vas plašiti, moji Tanzanijci, no morate čvrsto ustrajati“.

Magufuli je sredinom prošle godine, posumnjavši u vjerodostojnost inozemnih testova na koronavirus, naredio da se umjesto ljudi tajno testiraju životinje i voće te je, nakon što su pokazali pozitivne rezultate, testove proglasio tehnički neispravnima.

Njegova vlada bila je na meti kritika međunarodne zajednice jer je tajila podatke o zaraženima a Magufuli je objavio da su na koronavirus bili pozitivni papaja, koza i ovca.

"Nešto se tu sumnjivo događa. Ranije sam rekao da moramo biti svjesni toga da za ovu zemlju nije dobra sva pomoć koju nam šalju" iz inozemstva, rekao je tada čelnik Tanzanije.

Tagovi: John Magufuli, Tanzanija, koronavirus, Covid-19
PROČITAJ I OVO
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE