GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo HTV-ov novinar Ante Granik

Preminuo HTV-ov novinar Ante Granik
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2022 / 13:59
Autor: SEEbiz
ŠIBENIK - Ante Granik, cijenjeni novinar i reporter Hrvatske televizije, koji je u Šibeniku živio i radio od početka Domovinskog rata, umro je u subotu u 79. godini života.

Od 1966. bio je scenarist i redatelj u Programu za djecu tadašnje Televizije Zagreb, a potom u Obrazovnom i Dokumentarno-feljtonističkom programu. Od 1980. Granik je u Informativnom programu radio kao novinar i redatelj.

Iz Zagreba 1990. odlazi u HTV centar Split te je u Šibeniku organizirao TV studio i postaje njegov prvi urednik.

Za Domovinskoga rata kao ratni izvjestitelj Hrvatske televizije (HTV) izvještavao je iz Šibenika i zaleđa. U četiri desetljeća televizijskoga rada posebno se pamti Granikovo ratno izvještavanje - zbog profesionalnog i etičkog pristupa poslu. Granik je svojim ratnim reportažama skrenuo pozornost cijele Hrvatske, ali i strane javnosti na Šibenik, koji se i kroz njegove priloge afirmirao kao jedan od gradova-heroja Domovinskog rata.

Pamtimo ga po izvještavanjima iz Domovinskog rata, po reportažama s mora i kopna, po posvećenosti novinarskoj profesiji, kažu njegove kolege. Granik je iza sebe ostavio bogatu riznicu kreativnih televizijskih reportaža sa snažnim autorskim pečatim.

Ante Granik dobitnik je nagrada HND-a Zlatno pero 1988. i Marija Jurić Zagorka 1998. te godišnje nagrade HRT-a 1993.godine.

Tagovi: Ante Granik, Hrvatska televizija
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE