GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Milan Mićo Carić

Preminuo Milan Mićo Carić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zagrebu je ovih dana preminuo Milan Mićo Carić, čovjek uz kojega se često ljepila etiketa kontroverznog poduzetnika.

Prije rata poznat kao jedan od viđenijih zagrebačkih ugostitelja.

– Volim izazove, zato sam i nekoliko puta kvalitetno propao – kaže, misleći pritom na situacije kada nije imao ništa, a dodatno je i bio dužan. – Svaka mi je godina bila drukčija, živio sam kako sam se osjećao – rekao je Milan Carić svojedobno u intervjuu za Večernji list.

No, uvijek je u duši ostao zagrebački dečko koji nosi traperice, koji je zaljubljen u poeziju, pa i za svoju dušu, kaže, napiše koju pjesmu. U tom je stilu počeo i karijeru. Sedamdesetih godina otvorio je klub Romantica, a zbog toga ga i dan danas stari znalci zovu Mićo Romantika. U klubu se puštala jazz glazba, a tadašnja elita koja je u njega zalazila, živjela je do jutra.

Na mjestu gdje je prije rata držao kafić Tiffany, tijekom rata je bio u suvlasništvu kultne kockarnice Joker na uglu Gundulićeve i Hebrangove ulice. Dijelom kultne po kockarskim zgodama koje su se tamo odigravale, a dijelom po partneru Carića u tom poslu - tada vodećeg zagrebačkog kriminalca Zlatka Bagarića.

Nakon Bagarićeva ubojstva Carić se pojavio kao svjedok u propalom procesu protiv „zločinačke organizacije s Knežije“ čijim je vođama Državno odvjetništvo bilo označilo Nikicu Jelavića i Zorana Pripuza, navodne nasljednike Zlatka Bagarića.

Najviše će ga se ipak pamtiti po prijateljstvu s nedavni preminulim gradonačelnikom Bandićem i njegovom desnom rukom Slobodanom Ljubičićem. Tada je krenuo i s velikim poslovima na zagrebačkom tržištu nekretnina, u čemu mu je partner bio odvjetnik Anto Nobilo.

Fotografija: Boris Ščitar, Pixsell

Tagovi: Milan Mićo Carić, Mićo Carić, Anto Nobilo, Milan Bandić, dečki s Knežije, Zlatko Bagarić
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE