GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica

Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 15:43
Autor: SEEbiz / Dnevnik
BEOGRAD - U Beogradu je u 78. godini preminuo Mile Ćulibrk, koji je, među ostalim, godinama vodio poznatu ljubljansku gostionicu Čad. Nakon brisanja morao je napustiti Sloveniju i novi dom pronaći u Beogradu.

Ćulibrk je u Ljubljanu došao 1971. i najprije se zaposlio u tvrtki Daj-Dam, potom je neko vrijeme radio kao perač suđa u Kolovratu i radio u gostionici Livada. Godine 1976. zaposlio se u restoranu Čad, jednom od ljubljanskih sinonima balkanske kuhinje, koji je i vodio.

Ćulibrk je bio jako povezan i s košarkaškim klubom Olimpija, piše srpski Blic. Košarkaši ovog kluba u krizi zamolili su ga 1984. da im pomogne da se vrate u prvu ligu.

"Posudio sam svoje lice klubu i trošio svoj novac, jer sam putovao o svom trošku", rekao je 2016. za Slovenske novice.

Godine 1992. saznao je da je izbrisan.

„22 godine stalnog boravka u Ljubljani. Nisam ni znao da sam izbrisan. Zašto se nisam vratio? Kako da se vratim, s čime? Nisam imao novca, dokumenata, uzeli su mi stan. Mislio sam da si vrijedan onoliko koliko si dao. Nažalost, nije bilo tako”, rekao je prije tri godine u razgovoru s dopisnikom RTV Slovenije iz Beograda Boštjanom Anžinom.

Preko noći je ostao bez slovenskih dokumenata, stana i novca. U pomoć su mu priskočile nekadašnje košarkaške zvijezde Peter Vilfan i Jure Zdovc.

Na raskrižju Takovske i Cvijićeve ulice u Beogradu otvorio je kiosk s pljeskavicama. Kako je rekao, tada su u glavnom gradu Srbije poznavali leskovačke, sarajevske, banjalučke pleskavice, ali je on stvorio beogradsku.

“Imao sam velikih problema sa senfom, kečapom, majonezom, tartar umakom. Bilo je užasno. Nikoga nije bilo briga kakva je to pljeskavica, već kakve priloge imam. Odgovorio sam da nijedan. Sada nudim luk i ljute začine a i kiselo mlijeko. Svatko tko želi može ga namazati na sebe. Mora da je nešto bilo jer su mušterije odlazile. Sada nudim i kupus”, rekao je Ćulibrk za TV Slovenija u travnju 2021.

Naglasio je da u njegovim pljeskavicama nema ničeg osim mesa jer ne vjeruje soji. Pljeskavice su u to uvjerile i Beograđane jer su godinama "okupirali" njegov maleni kiosk u želji da probaju Miletovu deliciju.

Fotografija: Telegraf

Tagovi: mile ćulibrk, pljeskavica, mile, zdovc, vilfan, olimpija, izbrisani, ljubljana
PROČITAJ I OVO
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
PREDSJEDNIK
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije s danom 6. svibnja 2024., do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok do dva mjeseca, izvijestili su iz Ureda predsjednika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE