GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo prof.dr.sc. Radovan Pavić

Preminuo prof.dr.sc. Radovan Pavić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2020 / 11:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U 87. godini života preminuo je prof.dr.sc. Radovan Pavić. Čitav svoj radni vijek proveo na Fakultetu političkih znanosti (1963 – 1993).

Diplomirao je na Prirodoslovno matematičkom fakultetu i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao i doktorirao na Prirodoslovnom matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom Prilozi analizi socijalno -geografske strukture Gorskog Kotara i ogulinsko-plaščanske submontane udoline 1978. godine.

Bio je utemeljitelj i veliki promicatelj političko-geografskih i geopolitičkih istraživanja u Republici Hrvatskoj kojima je uvijek davao svoj poseban pečat. Njegova su istraživanja uvijek bila praćena inovativnim i kreativnim prikazima na geopolitičkim mapama koje je sam stvarao.

Izvodio je nastavu na predmetu Opća politička geografija i geopolitika. Od značajnijih radova izdvajamo: Osnove ekonomske geografije Jugoslavije (1972), Problemi geopolitičkih deformacija (Geografski pregled, 1964-1965), Uvod u opću političku geografiju i geopolitiku (1971, skripta) i Osnove opće i regionalne političke geografije, geopolitike i geostrategije I.-II. (1973, skripta).

Profesor Radovan Pavić bio je jedan od najpopularnijih predavača svoje generacije.

Tagovi: Radovan Pavić, Fakultet političkih znanosti, geopolitika
PROČITAJ I OVO
Radin: Nećemo odustati od Pupovca
MANJINCI
Radin: Nećemo odustati od Pupovca
ZAGREB - Za razliku od predsjednika Kluba nacionalnih manjina Vladimira Bileka, zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin potvrdio je u petak kako je prijedlog njihova Kluba za predsjednika Odbora za nacionalne manjine SDSS-ov Milorad Pupovac te da od toga ne trebaju odustati.
Reuters: Putin je spreman okončati rat u Ukrajini
NESLUŽBENO
Reuters: Putin je spreman okončati rat u Ukrajini
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutačnih linija na bojnom polju, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Reuters, rekavši da je Putin spreman nastaviti borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.
Manjinci odgodili odluku o Pupovcu, prva kriza vladajuće koalicije
KRIZA
Manjinci odgodili odluku o Pupovcu, prva kriza vladajuće koalicije
ZAGREB - Predstavnici nacionalnih manjina danas su na sjednici Odbora za imenovanje tražili time out da provedu konzultacije i usuglašavanje oko predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
Orban: U Bruxellesu se planira ulazak u rat
OTKRIĆA
Orban: U Bruxellesu se planira ulazak u rat
BRUXELLES - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da su u Bruxellesu u tijeku pripreme radnih skupina o tome kako bi NATO mogao sudjelovati u rusko-ukrajinskom ratu.
Milić: Nismo predložili Pupovca za predsjednika Odbora
REAKCIJE
Milić: Nismo predložili Pupovca za predsjednika Odbora
ZAGREB - Povodom medijskih tvrdnji da je došlo do novog problema u vladajućoj koaliciji jer Domovinski pokret ne pristaje na navodni prijedlog HDZ-a da se za čelnika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina postavi Milorad Pupovac večeras se oglasio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE