GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prigožin viđen u Sankt Peterburgu

Prigožin viđen u Sankt Peterburgu
POMILOVAN?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2023 / 07:36
Autor: SEEbiz / klix.ba
SANKT PERESBURG - Osnivač ruske plaćeničke paravojne organizacije Wagner Jevgenij Prigožin viđen je na konferenciji koju je organizirao Vladimir Putin sa brojnim afričkim zemljama u Sankt Peterburgu.

Predstavnici čak 49 afričkih zemalja prisustvuju dvodnevnom samitu čijije domaćin Rusija u Sankt Peterburgu. Ipak, zanimljivo je da je konferenciju, čiji je Putin domaćin, posjetio i donedavni izdajnik Kremlja Jevgenij Prigožin.

Prema fotografijama sa samita Prigožin se slobodno kreće u Rusiji te je pozirao novinarima prilikom susreta sa čelnicima iz Afrike. Svakako Afrika je područje gdje Wagner grupa godinama ratuje kao plaćenička grupa za različite interese.

Treba podsjetiti da se Prigožin prije nešto više od mjesec dana suprotstavio Putinu krenuvši sa svojim jedinicama ka Moskvi poslije pobune. Ipak do veće eskalacije nije došlo, a situacija se smirila uz posredstvo bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Putin je poručio da će oni koji su se suprotstavili Kremlju biti kažnjeni, a Prigožin je ubrzo stigao u Bjelorusiju. Od tada Wagner više ne ratuje u Ukrajini.

Od tada je objavljen samo jedan snimak Prigožina, navodno u Bjelorusiji. Ipak, sada se očito slobodno kreće i u Rusiji. Samo ostaje pitanje, da li se pomirio s Putinom ili je sve bila predstava osmišljena u Kremlju.

Tagovi: Jevgenij Prigožin, Vladimir Putin, Rusija, wagner
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE