GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Princ Andrew na njujorškom sudu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Princ Andrew na njujorškom sudu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2021 / 10:45
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Virginia Giuffre podnijela je u ponedjeljak tužbu pred njujorškim sudom protiv britanskog princa Andrewa u kojoj navodi da ju je američki financijer Jeffrey Epstein "posuđivao" princu Andrewu za seksualne odnose.

Virginia Giuffre je tužiteljica u slučaju protiv optuženika "princa Andrewa, vojvode od Yorka", navodi se u optužnici podnesenoj na okružnom sudu na Manhattanu.

Giuffre u optužnici navodi da ju je "Epstein redovito zlostavljao i da ju je Epstein posuđivao drugim moćnim muškarcima u seksualne svrhe".

"Jedan takav moćnik...bio je optuženik, princ Andrew."

Giuffre je rekla da ju je Andrew seksualno zlostavljao u kući Ghislaine Maxwell u Londonu prije više od 20 godina, kada je bila još maloljetna.

"Epstein, Maxwell i princ Andrew prisilili su tužiteljicu, dijete, na spolni odnos s princom Andrewom protiv njezine volje", navodi se.

Andrew (61) je oštro demantirao da je imao seksualni odnos s Giuffre i ne sjeća se da ju je uopće upoznao, ali te optužbe mogle bi nanijeti štetu britanskoj kraljevskoj obitelji.

Andrew, drugi kraljičin sin, povukao se s kraljevskih dužnosti 2019. zbog prijateljstva s Epsteinom.

Giuffre također tvrdi da ju je Andrew zlostavljao u Epsteinovoj vili u New Yorku i na Little St. Jamesu, Epsteinovom privatnom otoku na Djevičanskim otocima.

Giuffre, sada 38-godišnjakinja, tuži Andrewa prema odredbama Zakona o dječjim žrtvama jer je tada imala 17 godina.

Epstein je bio američki financijer koji se sprijateljio s mnogim slavnim osobama uključujući bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona te Billa Gatesa.

Počinio je samoubojstvo u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje za seksualno zlostavljanje maloljetnica.

U sudskim spisima nalazi se fotografija na kojoj su navodno Andrew i Giuffre u domu Ghislaine Maxwell u Londonu prije seksualnog zlostavljanja.

Maxwell se u travnju na sudu izjasnila da nije kriva po optužbama za regrutiranje maloljetnih djevojaka za Epsteina.

Maxwell se navodno sprijateljila s djevojkama odlascima u shopping i kina, a kasnije ih je nagovorila da Epsteinu priređuju intimne masaže tijekom kojih bi se upuštali u seksualne odnose.

Giuffre, koja je optužbe već iznosila u televizijskim intervjuima, tuži princa Andrewa za "primjer drugima i kaznenu odštetu".

"Držim princa Andrewa odgovornim za ono što mi je učinio. Moćnici i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoja djela", izjavila je za medije.

"Nisam olako donijela odluku. Kao majci i supruzi, obitelj mi je na prvom mjestu. Svjesna sam da će me ovaj potez izložiti daljnjim napadima princa Andrewa i njegovih predstavnika."

Britansku monarhiju također je u ožujku potresao televizijski intervju princa Harryja i njegovu supruge Meghan u kojemu su iznijeli optužbe za rasizam i nasilje u kraljevskoj obitelji.

Tagovi: Princ Andrew, seksualno zlostavljanje, Jeffrey Epstein
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE