GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proljeće u zimi: Temperature idu do 19 stupnjeva

Proljeće u zimi: Temperature idu do 19 stupnjeva
VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2024 / 07:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska će uživati u razmjerno toplom vremenu za ovo doba godine, s djelomičnim sunčanim razdobljima u većini krajeva zemlje.

Jutarnje sate obilježit će mjestimična magla, posebno u unutrašnjosti, dok će prijepodne donijeti prolazno oblačnije vrijeme, javlja DHMZ.

Na sjevernom Jadranu, niska naoblaka mogla bi se zadržati veći dio dana, što bi moglo utjecati na osjećaj hladnoće unatoč inače toploj temperaturi. Vjetar, slab do umjeren, puhat će s jugozapada i zapada u većini zemlje, dok će istok i sjeverozapad zemlje osjetiti sjeverozapadni vjetar. Duž obale se očekuju ponegdje jači udari jugoistočnog vjetra.

Temperaturni raspon tijekom dana kretat će se između ugodnih 14 i 19 °C, što je iznad prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.

U Zagrebu je već ujutro u 6 sati bilo 11 stupnjeva.

Istočna Hrvatska
Većinom sunčano, prijepodne prolazno s umjerenom naoblakom. Vjetar ponegdje umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 6, a najviša dnevna između 15 i 19 °C.

Središnja Hrvatska
Pretežno sunčano, prijepodne mjestimice s više oblaka. Vjetar slab, ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 5, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.

Gorski kotar i Lika
Djelomice sunčano, s više oblaka u Gorskome kotaru. Ujutro po kotlinama mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u višim predjelima na udare i jak. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 5, najviša dnevna od 13 i 17 °C.

Istra
Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice sa sumaglicom ili maglom. Puhat će uglavnom slab vjetar, istočni i jugo, sredinom dana jugozapadni. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 4 do 9 °C, u unutrašnjosti Istre od 0 do 3 °C, a najviša dnevna od 12 do 15 °C.

Sjeverni Jadran
Umjereno, povremeno i pretežno oblačno, ujutro mjestimice s maglom, a prema kraju dana na Kvarneru moguće je i malo kiše. Vjetar slab, lokalno umjeren jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9 °C, u unutrašnjosti oko 0 °C. Najviša dnevna između 12 i 15 °C.

Dalmacija
Pretežno sunčano, prijepodne mjestimice s niskim oblacima i maglom. Vjetar slab, ujutro lokalno burin, zatim jugoistočni vjetar u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, u unutrašnjosti od -1 do 4 °C. Najviša dnevna između 15 i 18 °C.

Sutra slično
Sutra će na Jadranu i područjima uz njega prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s mogućnošću vrlo slabe kiše na pojedinim mjestima. Suprotno tome, u središnjim i istočnim područjima Hrvatske očekuje se pretežno sunčano i suho vrijeme, što će svakako obradovati one koji planiraju provesti vrijeme na otvorenom.

Vjetar će biti umjeren jugozapadni, s jakim, pa čak i olujnim udarima u gorju, što zahtijeva dodatnu pažnju, posebno za vozače i one koji planiraju aktivnosti na otvorenom. Na Jadranu se očekuje slabo do umjereno jugo i južni vjetar, što bi moglo utjecati na plovidbu manjih plovila.

Što se tiče temperatura, jutarnje će se kretati od 1 do 6 °C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 6 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se uglavnom između 11 i 16 °C, dok će u središnjim i istočnim predjelima biti nešto toplije, s temperaturama od 15 do 18 °C.

Tagovi: proljeće, zima, vrijeme, južina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE