GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prometni kolaps zbog snijega i jake bure

Prometni kolaps zbog snijega i jake bure
ZIMSKI UVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2023 / 19:24
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Nakon jučerašnjeg snježnog nevremena koje je zahvatilo gorsku Hrvatsku i velik dio obale i zaleđa, stanje se danas postupno smiruje. No, zbog snijega i jake bure i dalje se prometuje otežano.

Prema jutrošnjim podacima, najviše snijega, 91 centimetar, ima na Zavižanu. Slijedi Begovo Razdolje sa 60 centimetara. Na Sljemenu ga je 57, u Nacionalnom parku Risnjak oko pola metra, a u Delnicama 43 centimetra. Iako će snijega, posebno u gorskim krajevima, biti i idućih dana, vremenske bi se prilike, a time i stanje u prometu, trebale normalizirati.

Gospodin Nedjeljko u ovom je poslu 30 godina, ali kad napada snijeg i ceste se zatvore - iskustvo ne pomaže, samo strpljenje. Čeka više od 24 sata.

- Ne možemo izvršiti u normalnom roku, izvršiti robu, a vozimo gorivo tako da nisu ni naši poslodavci zadovoljni čim malo padne snijega, hak zaustavi promet i tegljačima ne dozvoli prolaz, a nekad smo gazili s kamionima snijeg i po 20 centimetara, rekao je Nedjeljko Volarić, vozač kamiona.

Od poslijepodnevnih sati za kamione - prema Dalmaciji, bura jača. Ali vozači kamiona na ovakve su se situacije, kažu, naviknuli.

Nije bilo lako žurnim službama, u više županija srušila su se stabla na prometnice i dalekovode, što je uzrokovalo probleme u opskrbi strujom. U našičkim selima nije je bilo cijelu noć, a stanje se normalizirano poslijepodne.

Ralice u Lici rade punom parom. Ali neumoljivi snijeg i dalje otežava promet.

- Dionice su povezane i bit će pod snijegom večeras i zatvorene za teretni promet, znači kompletna plitvička magistrala će biti zatvorena. Sada je krenulo na Udbini s gračačke strane, s juga, i ne možemo otvoriti za teretni promet iz tog razloga, naglasio je Ivan Galešić, nadcestar, Lika ceste, Korenica.

Na krajnjem jugu Hrvatske, unatoč jakom jugu, Pelješki most na prvom je većem testu, promet teče normalno, jer njime se može prolaziti uz udare vjetra i do 180 kilometara na sat.

Tagovi: zimski uvjeti, vremenska prognoza
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE