GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosvjed u Vruji: Traži se opoziv Milanovića

Prosvjed u Vruji: Traži se opoziv Milanovića
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2021 / 19:21
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
VRUJA - U Vruji, na uništenoj uvali između Piska i Brela, od 17 sati započeo je jedinstven festival. Riječ je o Festivalu bespravne gradnje i devastacije prirode koji će se održavati do 21 sat. Ironični performans organiziran je kako bi se ukazalo na devastaciju uvale koja se već dvadeset godina događa bez da je za to itko kažnjen.

Građani su na festival stigli automobilima, pješke i brodom. Oko stotinjak građana iskoristilo je jedinstvenu priliku okupati se ispred Latkovićevog objekta, pod budnim okom policijskim snaga s kopna i mora, javlja Slobodna Dalmacija.

Na Festival bespravne gradnje u Vruji od političara su stigli Marijana Puljak iz stranke Centar, koja je u javnosti istupala protiv devastacije ove uvale, sinjski gradonačelnik, "mostovac" Miro Bulj, SDP-ovac dr. Joško Markić...

- Očuvanje prirodnih ljepota, kao i pozitivni ambiciozni urbanistički iskorak su još uvijek mogući i u Splitu i u našoj županiji. Ali tako neće biti zauvijek! Devastacija prostora i nebriga za okoliš, neplanska "divlja" gradnja te premoć privatnog nad javnim interesom se događa u našem okružju već godinama. Neučinkovitost mehanizama kontrole, raznih inspekcija te pravosuđa, ne samo u donošenju odluka već i u njihovom provođenju su tome značajno doprinijeli. Stvorilo se ozračje neuređenosti i pravne nesigurnosti u kojem najbolje prolaze "veliki igrači", upravo oni koji su doveli do toga. A ljudi koji žele promjene, pošteno i pravedno društvo pomalo odustaju od svoje borbe, postaju sve tiši ili iseljavaju. Ovakve aktivnosti bude optimizam i nadu da taj negativni trend možemo zaustaviti, a zatim i obrnuti - kazao je Markić.

- Pokušale smo doći kao planinarke, tražile sad naš stari put kojim smo planinarile, ali naravno da ga nismo našli. Ovo je vrlo tužna priča. Živimo u jednoj državi gdje nam nije sve dostupno.

Da mi živimo u državi u kojoj jedan običan čovjek ne može doći na javnu plažu. Prestrašno! Što mladi mogu zaključiti iz cijele ove priče, jedino sila na silu - ogorčena je Silvana Dragojević iz Splita.

Organizatori festivala u jednom su trenutku pročitali i svoj proglas u kojem su Latkovića prozvali za okupaciju hrvatskog teritorija i zatražili Milanovićev opoziv.

Novinar i pučki pjesnik iz Piska, Boris Dežulović, kazao je, među ostalim: "Zahtijevamo hitan opoziv Zorana Milanovića jer izravno podržava okupaciju teritorija RH!"

Okupljenima se obratilo i troje preostalih organizatora Festivala; Rose Fistanić, Danijel Lončar i Andrea Topić.

- Prije 20 godina snage Stipe Latkovića uz pomoć domaćih izdajnika teškom su građevinskom mehanizacijom i pješaštvom okupirali uvalu Vruja. Bezbroj prijava i bezbroj inspekcijskih izvida i pravomoćnih rješenja o rušenju i vraćanju devastirane uvale u prvotno stanje, Stipe Latković svih 20 godina sustavno ignorira, nastavljajući do danas svoju agresiju. U području uvale Vruja, koje je ne samo nominalni dio RH, već i njeno pravno formalno katastarsko vlasništvo, institucije RH ne funkcioniraju - kazao je Danijel Lončar.

Fotografija: CROPIX

Tagovi: Vruja, Boris Dežulović, Rose Fistanić, Danijel Lončar, Stipe Latković, Andrea Topić, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE