GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prva ukrajinska izbjeglička obitelj u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Prva ukrajinska izbjeglička obitelj u Vukovarsko-srijemskoj županiji
IZBJEGLICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2022 / 22:18
Autor: SEEbiz / H
VUKOVAR - U Vukovarsko- srijemsku županiju u subotu je je stigla mlada izbjeglička obitelj s 10-godišnjim djetetom, koja je nakon pet dana putovanja stigla iz ukrajinskog grada Odese, potvrdili su iz vukovarsko-srijemske Županijske uprave.

"Upoznali smo ih sa svim pravima koja ostvaruju, ponudili svu pomoć te im, koliko je u ovome trenutku to moguće, pružili utjehu i moralnu potporu", rekao je župan Damir Dekanić, nakon što je posjetio novopridošlu ukrajinsku obitelj.

Župan Dekanić ukrajinsku je obitelj posjetio u pratnji načelnika Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića i voditelja vukovarske Službe Civilne zaštite Stjepana Draganića s kojima je, uoči posjeta, održao sastanak na kojemu su razmotrili mogućnosti i potrebe za smještajem izbjeglica iz Ukrajine na području te županije.

„Za sada su evidentirani kapaciteti u vlasništvu države, državnih poduzeća, učenički i studentski domovi, kao i hotelski smještaji“, kazao je Dekanić te izrazio nadu da ratna kriza u Ukrajini neće dugo potrajati i da neće dostići velike razmjere.
"Vukovarsko -srijemska županija spremna je, međutim, za sve opcije. Sukladno tome pozivamo sve građane da se uključe i da zajednički pokažemo humanost", poručio je Dekanić pozvavši građane, koji su u mogućnosti, da prijave svoje potencijalne smještajne kapacitete, koji bi mogli osigurati primjerene uvjete života i stave ih na raspolaganje.
Naveo je i kako je, od večeras, za područje istočne Hrvatske tj. za Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju uspostavljen Prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine u Osijeku, u športskoj dvorani Jug 2.

Tagovi: ukrajinske izbjeglice, vUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA, Andrej Plenković, izbjeglice iz Ukrajine
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE