GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prve naznake o učinkovitosti cjepiva moguće najesen

Prve naznake o učinkovitosti cjepiva moguće najesen
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2020 / 21:48
Autor: SEEbiz / H

ŽENEVA - Prve naznake o učinkovitosti potencijalnog cjepiva protiv koronavirusa moguće su najesen, rekao je izvršni direktor saveza za cjepivo GAVI za švicarski list, dodajući da vjeruje kako cjepivo dugo neće biti dostupno širem stanovništvu.

"Nažalost, mi zaista ne znamo koje će cjepivo djelovati i hoćemo li ga uopće imati. Ako budemo imali sreće, prve naznake o učinkovitosti cjepiva imat ćemo najesen", rekao je Seth Berkley u intervjuu za NZZ am Sonntag.

"No i dalje će trebati prijeći veliki put da odobrena aktivna supstanca postane dostupna u velikim količinama globalnoj populaciji."

Pozvao je na zajedničke globalne napore u proizvodnji i distribuciji potencijalnog cjepiva. Kaže da je potreban međunarodni sporazum za izgradnju proizvodnih kapaciteta kako bi se cjepivo, jednom kad se pronađe, brže proizvodilo.

"(Zemlje) trebaju raditi zajedno kako bi mogle međusobno dijeliti cjepiva u slučaju da nečije cjepivo nije valjano", rekao je Berkley i dodao kako je moguće da će neka cjepiva bolje djelovati na mlade, a neka druga na starije dobne skupine.

Pozvao je Svjetsku zdravstvenu organizaciju da objavi jasne smjernice o uporabi i distribuciji cjepiva kako bi se spriječilo da cjepivo prvo postane dostupno bogatima nauštrb najpotrebitijima.

Ako zalihe učinkovitog cjepiva prvotno budu ograničene, trebaju se iskoristiti za imunizaciju zdravstvenih djelatnika, rekao je Berkley.

Tagovi: cjepivo protiv koronavirusa, koronavirus, Svjetska zdravstvena organizacija
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE