GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi put u Hrvatskoj: Pacijenti u Varaždinu smješteni u šator

Prvi put u Hrvatskoj: Pacijenti u Varaždinu smješteni u šator
ŠATORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2020 / 20:33
Autor: SEEbiz / HRT
VARAŽDIN - Varaždinska bolnica je popunjena i počelo je smještanje pacijenata s koronavirusom u šatore postavljene ispred bolnice. Večeras su u šatore smještena prva tri pacijenta, što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj.

Reporter HTV-a u Dnevniku je rekao kako su pet minuta prije njegovog obraćanja ljudi u zaštitnim odijelima doveli prva tri pacijenta u šatore ispred Varaždinske bolnice, čiji su se unutarnji kapaciteti potpuno popunili. Riječ je o dva pacijenta i jednoj pacijentici.

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić rekao je Hini kako šatori služe za smještaj pacijenata u tranzitu, koji se premještaju u Novi Marof i Klenovnik. Radi se o tri vojna šatora opremljenih dodatnom instalacijom s kisikom. U te šatore može biti smješteno 30 pacijenata. Pacijenti bi sutra trebali biti premješteni u druge bolnice.

Više o svemu biti će riječi na sutrašnjoj konferenciji za novinare Opće bolnice Varaždin u 8.30 sati. Na konferenciji za novinare najavljen je i predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić koji stiže u Varaždin pružiti potporu zdravstvenim djelatnicima Opće bolnice.

Situaciju je u Dnevniku HTV-a komentirao šef varaždinskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj.

"Nažalost brojke nam ne idu u prilog posljednjih dana i ne snižavaju se, uvijek su konstantne. Duboko vjerujemo da će u narednom razdoblju doći do pada brojki, ali bolnički sustav će unatoč tome još neko vrijeme biti pod ogromnim pritiskom jer znamo da unatrag 7 do 15 dana dolaze još uvijek pacijenti nakon što im je dijagnosticiran covid", rekao je.

Kazao je kako se ne može govoriti o padu brojki za vikend te da su to želje za koje se tek treba vidjeti hoće li biti obistinjene.

"Želim apelirati na sve - u ovom nam je trenutku bitno jedinstvo, od zdravstvenog sustava, od gospodarstva, od građana sve do političara, da budemo u istoj misiji i da spriječimo prodor ove epidemije. Da nam se ne bi desilo da zbog jedne šake novaca na kraju gubimo vreće novaca i vreće života i da se godinama ne oporavljamo od ovoga", rekao je Bosilj.

Kazao je da, prema informacijama kojima raspolaže, uz golem napor liječnika bolnički sustav još funkcionira i obavlja sve funkcije. 

Velik broj novozaraženih u Varaždinskoj županiji nastavio se i dalje. Tijekom posljednja 24 sata evidentirana su 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 534 uzoraka.

Tagovi: Varaždin, Varaždinska županija, Krešimir Luetić, Marin Bosilj
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE