GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi slučajevi omikrona potvrđeni u Rusiji, Argentini i Nepalu

Prvi slučajevi omikrona potvrđeni u Rusiji, Argentini i Nepalu
OMIKRON
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2021 / 13:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Rusija, Argentina i Nepal u ponedjeljak su potvrdili prve slučajeve zaraze omikron varijantom, a Indija je tijekom vikenda zabilježila 21 slučaj zaraze najnovijom varijantom SARS-CoV-2.

Rusija, kako prenosi agencija RIA, danas je potvrdila dva slučaja zaraze omikronom kod dvoje putnika koji su se vratili iz Južnoafričke Republike (JAR)

Interfax, pozivajući se na potrošački zdravstveni regulator Rospotrebnadzor, javlja da je na dva leta iz JAR-a omikron potvrđen kod 10 putnika.

Predsjednik Vladimir Putin je prošli tjedan naredio vladi da pripremi akcijski plan za borbu protiv omikrona

Argentina je potvrdila svoj prvi slučaj zaraze omikronom kod osobe koja je također doputovala iz JAR-a. Radi se o 38-godišnjoj osobi koja je 30. studenoga doputovala iz JAR-a preko SAD-a.

Osoba je dvostruko cijepljena i po dolasku u Buenos Aires bila je negativna, ali je naknadno testiranje dalo pozitivan rezultat.

Argentina se pridružila Brazilu, Meksiku i Čileu na listi latinoameričkih zemalja u kojima je otkriven omikron.

Nepal od ponedjeljka broji dva slučaja zaraze omikronom, a radi se o 66-godišnjem strancu koji je stigao iz zemlje u kojoj je omikron ranije potvrđen, dok je 71-godišnja osoba s kojom je bio u bliskom kontaktu sada također zaražena.

Nepalske vlasti ne navode njihovo državljanstvo, a 66 ljudi koji su s njima bili u kontaktu za sada nije zaraženo.

U Indiji se tijekom vikenda broj zatraženih omikronom popeo na 21, s devet slučajeva u Rajastanu. U New Delhiju je potvrđen jedan slučaj

Od 944 milijuna odraslih, u Indiji je potpuno cijepljeno njih 51 posto, a barem jednu dozu je primilo 85 posto odraslih.

Tagovi: omikron, omicron, koronavirus, Svjetska zdravstvena organizacija
PROČITAJ I OVO
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE