GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvoj skupini uhićenih navijača određen istražni zatvor

Prvoj skupini uhićenih navijača određen istražni zatvor
PRITVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prvoj desetorici uhićenih zbog izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorišu Desinec u ponedjeljak je određen jednomjesečni istražni zatvor, a velikogorički sud tijekom dana bi trebao odlučiti i o pritvaranju ostalih privedenih navijača.

Svoj desetorici istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kazala je novinarima glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

Nakon subotnjeg sukoba pripadnika Torcide s policijom ukupno je privedeno 44 navijača splitskog Hajduka, a tužiteljstvo ih tereti za izazivanje nereda za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Na velikogorički sud dolaze u grupama, a posljednja skupina pred sucem istrage trebala bi se naći iza 17 sati.

U prvoj skupini koja je, nakon ispitivanja na tužiteljstvu i sudskog ročišta, pritvorena u Remetincu mladići su rođeni između 1998. do 2002. godine, a tužiteljstvo ih sumnjiči za nerede u kojima su ozbiljno ugroženi životi i imovina.

Jedan od njih i ranije je osuđivan zbog sličnih nedjela s elementima nasilja, dok osmorica nisu kažnjavana, otkrila je glasnogovornica suda.

Odvjetnici nekih osumnjičenika izjavili su da su njihovi branjenici u potpunosti odbacuju optužbe. Najavili su i žalbe na odluku suca istrage, o čemu bi idućih dana trebalo odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Nakon subotnjeg derbija na Maksimiru više stotina navijača Hajduka na odmorištu Desinec prema Splitu napalo je 16 policajaca, među ostalim, i bakljama. Policija je potom upotrijebila vatreno oružje pri čemu su propucana četiri navijača, a ozlijeđeno je više izgrednika, ali i policajaca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je ustvrdio da su policajci odgovorili poštujući pravila struke te da nije bilo loše sigurnosne procjene.

I ravnatelj policije Nikola Milina u ponedjeljak je rekao da je policija dobro odradila posao.

Tagovi: Kornelija Kallay Blažeković, Torcida, Desinec, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE