GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Puhovski: Milanović je paranoičan, misli da Kovačevića istražuju zbog njega

Puhovski: Milanović je paranoičan, misli da Kovačevića istražuju zbog njega
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 16:06
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - U neobično otvorenom istupu nakon izbijanja afere Janaf predsjednik Republike Zoran Milanović izrazio je čuđenje jer istražitelji nisu krenuli s uhićenjima u trenutku u kojem je šef ove državne tvrtke Dragan Kovačević navodno primio dva milijuna kuna mita. Zapitao se 'koga su čekali uhvatiti, američkog predsjednika?' i za svaki slučaj dodao da mu 'ova istraga nije jasna'.

No Milanović je dao do znanja i da je s uhićenim Kovačevićem 'bio dobar', pa je javnosti posredno dao do znanja da bi se i njegovo ime moglo pojaviti u transkriptima koji jedan drugoga sustižu u medijima. I time otvorio niz pitanja, no jedno je ključno: je li trebao biti službeno obaviješten da je u kontaktu s osobom koju se prati i prisluškuje.

Negativan odgovor zasad su dali svi upitani - od raznih stručnjaka za sigurnost do predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića, pa čak i bivšeg Milanovićeva stranačkog kolege Arsena Bauka.

- Logički gledano, ne bi trebalo obavještavati nekoga da je netko drugi pod mjerama, to je informacija koju zna uski krug ljudi i što je taj krug uži, to je manja vjerojatnost da će one biti provaljene', rekao je Bauk i Milanoviću uputio rečenicu koju je sam izgovorio prije nego što je postao predsjednik.

Politički analitičar Žarko Puhovski za tportal kaže da je potpuno nepojmljiv postupak u kojemu predsjednik države ocjenjuje policijski postupak koji još uvijek traje.

- A to da on u istoj rečenici uz kaznene radnje spominje američkog predsjednika, to je potpuno skandalozno. Da ga netko ozbiljno shvaća, već bismo imali demarš američkog veleposlanstva. Naprosto se to ne radi: američkog predsjednika - pa makar to bio Trump, za kojega nemam simpatije - ne spominje se u istoj rečenici s lokalnim kriminalcima', smatra Puhovski.

- Milanović pritom vjerojatno misli na sebe i vjeruje da je cijeli postupak pokrenut zbog njega. Paranoja je, kao što znamo, profesionalna bolest političara', dodaje sugovornik tportala.

Predsjednikov istup ocjenjuje 'nekontroliranim' jer se vjerojatno želio izvući iz situacije u kojoj s uhićenim Kovačevićem nije imao samo privatne, nego i poslovne kontakte.

- Oni su jedno vrijeme bili susjedi tamo u BCI-ju, kod hotela International, prema tome vjerojatno su bili u češćim kontaktima', upozorava Puhovski i također se izjašnjava protiv mogućnosti da bi predsjednik trebao biti obaviješten da je u kontaktu s osobom pod mjerama.

Tagovi: Zoran Milanović, Dragan Kovačević, afera Janaf, Janaf, Žarko Puhovski, Arsen Bauk, Ivan Turudić
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE