GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Puhovski: Milanović pliva u vlastitim pubertetskim fantazijama

Puhovski: Milanović pliva u vlastitim pubertetskim fantazijama
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski u srijedu je lažima nazvao optužbe predsjednika Republike Zorana Milanovića da je bio udbaški druker, a Milanovićev pristup Haškom sudu usporedio je s onim srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Iako je Haaško sudište bilo (i) hrvatska institucija, Milanović ga, kaže Puhovski, vidi kao ugrozu nacionalne dobrobiti u svom “nacional-paranoidnom pristupu”. Taj je pristup posebice paradoksalan s obzirom na Milanovićevu ustavnu poziciju (a jako sliči jučerašnjem Vučićevu govoru pred Vijećem sigurnosti OUN), navodi Puhovski u odgovoru Milanoviću, koji ga je danas na Krku nazvao “udbaškim drukerom” i rekao da je 2009. išao na Haaški sud svjedočiti protiv hrvatske države te da premijer Plenković Puhovskog “očajnički brani”.

“Današnju inačicu Milanovićeve pripovijesti da je išao na Haaški sud svjedočiti protiv hrvatske države, rušiti Hrvatsku 2009. bez da (ga) je itko tjerao“, Puhovski ocjenjuje neinteligentnim nasjedanjem na nacionalističku internacionalu.

Milanović, kaže Puhovski, ponavlja teze srpskih (i, naravno, hrvatskih) nacionalista koji Haaško sudište vide kao ustanovljenu zavjeru protiv “naših”, a svakoga tko svjedoči o žrtvama naprosto izdajicom, jer je takvima prije do ljudskih prava, nego do države koja ih krši.

Smatra da “Milanović pritom nastavlja ono što je lani (4. kolovoza) govorio u Kninu, odbijajući koncept udruženoga zločinačkog pothvata kao ‘glupu izmišljotinu’ (nastupajući, tada tek početno, kao svojevrsni vođa udružene nacionalne desnice). A baš je to bio pravni instrument koji je omogućio (i) presudu Mladiću (s kojom je i Milanović zadovoljan, jer nije u stanju misliti ni dva poteza unaprijed kako bi vidio da time potkopava vlastito opće stajalište)”.

Nakon što ga je nazvao “udbaškim drukerom” Puhovski Milanovića proziva za laži, što argumentira podacima, koji su Milanovićevu uredu “svakako na raspolaganju”. “Ti podaci pokazuju da sam bio pod prismotrom Udbe decenijama (dok su s njome surađivali nerijetki njemu bliski), a druker u šatrovačkome govoru – kojim se Milanović kao, valjda, šatro-predsjednik obilato služi – označava nekoga tko potajice prijavljuje,’cinka’ svoje (bivše) drugove”, navodi Puhovski.

Podsjeća i kako ga je Milanović “u ranijoj verziji, dok se još nije javno osramotio “neznalačkom uporabom pravne terminologije”, nazivao “krunskim svjedokom” (na suđenju 1972.). “O tome kod mene nikada nije bilo riječi, no Milanović, kompleksirano, nastavlja tirade (iskazujući istovremeno čak i razumijevanje za one koji su pod pritiskom surađivali s Udbom – što opet upućuje na neki drugi njegov problem)”, kaže Puhovski.

Za Milanovića kaže da “pliva u vlastitim (ozbiljno zakašnjelim) pubertetskim fantazijama kao usamljeni ratnik, orao, Kennedy i, naravno, tata, odnosno kao netko tko bi sve bio osim onoga za što je zapravo plaćen”.

Tagovi: Žarko Puhovski, Zoran milanović, Haški tribunal, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Glavni odbor SDP-a raspustio organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu
POTEZI
Glavni odbor SDP-a raspustio organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu
ZAGREB - Glavni odbor SDP-a u subotu je nakon cjelodnevne online sjednice potvrdio odluku Predsjedništva stranke o raspuštanju SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.
Bernardić: Izbacite mene, nemojte raspuštati zagrebački SDP
SDP
Bernardić: Izbacite mene, nemojte raspuštati zagrebački SDP
ZAGREB - "Naravno da ljudi koji su bili raspušteni, udaljeni iz rukovodstva, nisu htjeli ići na listu. Ako te trener ne želi, nemaš u momčadi što tražiti, ne bih išao ni ja."
Njemački Zeleni potvrdili Baerbock za kandidatkinju za mjesto kancelarke
POTVRDA
Njemački Zeleni potvrdili Baerbock za kandidatkinju za mjesto kancelarke
BERLIN - Stranka njemačkih Zelenih službeno je u subotu u Berlinu odredila svoju kandidatkinju Annalenu Baerbock kandidatkinjom za kancelarku, unatoč "pogreškama" koje je sama priznala i koje joj ne idu u prilog u utrci za nasljednicu Angele Merkel.
Srpski narko boss imao firmu u stanu političarke iz HDSSB-a
PUTEVIMA KRIMINALA
Srpski narko boss imao firmu u stanu političarke iz HDSSB-a
BEOGRAD - Optuženi narko-boss Predrag Koluvija osnovao je firmu u Hrvatskoj na adresi stana tamošnje političarke Slavice Šijaković – bivše članice Gradskog veća Vukovara i kandidatkinje za gradonačelnicu ovog grada.
Tomašević: Krajem idućeg tjedna sastanak s Vanđelićem
NAJAVE
Tomašević: Krajem idućeg tjedna sastanak s Vanđelićem
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u subotu je izjavio da se čuo s ravnateljem Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem te da se nada kako će će se naći krajem idućeg tjedna i vidjeti iz njihove perspektive kako Grad može pomoći, posebice kad je riječ o ispunjavanju zahtjeva i uklanjanju objekata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE