GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: 11 putnika iz SAD-a u samoizolaciji, među njima dvoje zaraženih

Pula: 11 putnika iz SAD-a u samoizolaciji, među njima dvoje zaraženih
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 18:22
Autor: SEEbiz / H
PULA - Dvije zaražene osobe kojima je u srijedu navečer testiranjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđen covid-19 poslovno su jučer, kao dio skupine s još devet nezaraženih osoba, iz SAD-a doputovale u Pulu i svi su samoizolaciji, priopćio je načelnik Županijskog stožera Dino Kozlevac.

Devet osoba je testirano i nalaz im je negativan, a dvije zaražene osobe asimptomatske, tj. bez kliničkih simptoma.

"Nakon utvrđivanja pozitivnog nalaza na covid-19, sve osobe, uključujući i njihove kontakte, izolirane su u smještajnoj jedinici gdje su i boravile, a epidemiološkom anketom utvrđeni su svi mogući rizični kontakti te su mjerama samoizolacije obuhvaćene još četiri osobe", rekao je načelnik Kozlevac.

Svih 11 osoba poslijepodne je prevezeno iz smještajnog objekta u kojem su boravili u objekte koji su osigurani za mjere samoizolacije tijekom turističke sezone. Istodobno je pokrenut postupak povratka u matičnu državu (SAD) preko IHR sustava (međunarodna zdravstvena pravila).

"Trenutačno se provode i tijekom večeri bit će provedene sve protuepidemijske mjere koje se odnose na dekontaminaciju prostora. Kako su navedene osobe u kraćem vremenskom razdoblju poslovno boravile na drugim destinacijama u Republici Hrvatskoj, o tome je obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo", rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje kako su te osobe povezane s budućim dolaskom u Pulu Sheldona Adelsona, 86-godišnjeg milijardera koji je po posljednjem popisu "Forbesa" 28. najbogatiji čovjek na svijetu. On bi, po najavama, u Pulu trebao stići za nekoliko dana te bi, po raspoloživim informacijama, u Puli i okolici trebao boraviti nekoliko dana i posjetiti više mjesta, uključujući Brijune i Rovinj.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, Sheldon Adelson, Dino Kozlevac
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE