GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: Smijenjena predsjednica vijeća Dušica Radojčić iz Možemo!

Pula: Smijenjena predsjednica vijeća Dušica Radojčić iz Možemo!
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2022 / 07:20
Autor: SEEbiz / H
PULA - S 12 glasova za i četiri protiv, noćas je na sjednici pulskog Gradskog vijeća smijenjena predsjednica Vijeća Dušica Radojčić (Možemo!), nakon čega je novom predsjednicom, jednakim omjerom glasova, imenovana donedavna članica Istarske stranke umirovljenika, od jučer nezavisna vijećnica Marija Marković Nikolovski.

Tako je odlučila natpolovična većina vijećnika na sjednici pulskog gradskog vijeća koja je trajala osam sati, a za razrješenje Dušice Radojčić glasali su vijećnici iz redova Nezavisne liste gradonačelnika Filipa Zoričića (4), SDP-a (3) , HDZ-a (2), vijećnik srpske nacionalne manjine Milan Rašula, koji je pokrenuo njezinu smjenu, te vijećnica Zelenih Gordana Ferenčić i nezavisna vijećnica Marija Marković Nikolovski. Protiv razrješenja bilo je četvero vijećnika Možemo! Pula.

Ostatak vijećnika, odnosno IDS-ovci, poprilično su očekivano uoči glasanja o razrješenju Radojčić demonstrativno napustili sjednicu u znak neslaganja. Oni su, naime, od samog početka rušenja predsjednice Vijeća izražavali neslaganje s tim činom, uglavnom govoreći kako ne postoje suštinski razlozi za njen opoziv.

Inače, nova predsjednica pulskog gradskog vijeća dva dana prije sjednice podnijela je ostavku na mjesto predsjednice pulske podružnice ISU-a nakon što je predsjednik ISU-a Zdenko Pliško najavio da će ona biti isključena iz stranke u slučaju da glasa mimo odluke koju je donijela stranka, a koja ne podržava smjenu aktualne predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić.

Smjenu Dušice Radojčić pokrenuo je vijećnik Srpske nacionalne manjine Milan Rašula zbog navodne zlouporabe ovlasti, prikupivši deset vijećničkih potpisa što je bilo dovoljno za uvrštavanje na dnevni red sjednice. Rašula je kao razloge za smjenu Dušice Radojčić naveo proceduralne manjkavosti u vođenju sjednica i obraćanje predstavnica građanske inicijative za referendum za Lungomare, bliski pulskom Možemo! vijećnicima na jednoj od sjednica.

„Jedina sam koja se suprotstavlja politikama pogodovanja privatnim interesima u prostornom planiranju tako da nije nimalo čudno da su se toliko potrudili oko moje smjene i stvorili ovu dosta neprincipijelnu antireferendumsku žeton koaliciju“ - kazala je Radojčić. Ta koalicija, po njoj, ima dva cilja - kratkoročni da se opstruira referendum za Lungomare te dugoročni da se nastavi s pogodovanjem privatnim interesima u prostornom planiranju.

„Tu novu koaliciju čine Zoričić sa SDP-om, pridružio im se i HDZ i dva žetona iz IDS-ovog bloka. Znakovito je da je predlagatelj moje smjene upravo vijećnik koji je osuđen za pronevjeru, krivotvorenje potpisa i prijevaru“ - zaključila je Dušica Radojčić.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić ustvrdio je kako je razočaran jer je „stalno živio u nadi da će dosadašnja predsjednica vijeća promijeniti način razmišljanja“

„Sada je više nego očito da je velika udaljenost između onoga što govorite, onoga što mislite i ono što radite. Članovi iz Možemo provode samovolju, štite svoje članice s apartmanima, troše dnevnice na račun Grada da promoviraju platformu. Donijeli ste u Grad zlu krv, vijeće želite proglasiti kriminalnim jer se ne slaže s vama“ – poručio je Zoričić i pozvao vijećnike da ga prijave DORH-u ako imaju što za prijaviti.

Fotografija: CROPIX

Tagovi: Dušica Radojčić, Možemo!, Filip Zoričić, Marija Marković Nikolovski, Istarska stranka umirovljenika
PROČITAJ I OVO
Tuča veličine lješnjaka pogodila Hrvatsko zagorje
NEVRIJEME
Tuča veličine lješnjaka pogodila Hrvatsko zagorje
ZABOK - Nakon što je tuča u dva navrata početkom ljeta pogodila području Krapinsko-zagorske županije, slično se dogodilo i u utorak popodne, ali puno manjim intenzitetom i prema prvim informacijama, bez većih šteta.
Albanci branitelji kod Milanovića: Status Albanske dragovoljačke brigade nereguliran
SRAMOTNO
Albanci branitelji kod Milanovića: Status Albanske dragovoljačke brigade nereguliran
ZAGREB - Iako su se borili za Hrvatsku, status Albanske dragovoljačke brigade i njenih pripadnika do danas nije reguliran, upozorili su predstavnici Udruge Albanaca branitelja u Domovinskom ratu u utorak na sastanku s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.
Medvedev: Moskva ima pravo koristiti nuklearno naoružanje, to nije blef
PORUKE
Medvedev: Moskva ima pravo koristiti nuklearno naoružanje, to nije blef
MOSKVA - Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u utorak je rekao da Moskva ima pravo braniti se nuklearnim oružjem te da to „svakako nije blef”.
Vić otkrio kazne za neodvajanje otpada u Zagrebu
NOVI MODEL
Vić otkrio kazne za neodvajanje otpada u Zagrebu
ZAGREB - Rekao je kako su standardizirani boksovi za spremnike namijenjeni javnim površinama. On nije potreban ako su spremnici u haustoru zgrade ili dvorištu.
Rusi masovno bježe u Gruziju
BIJEG OD MOBILIZACIJE
Rusi masovno bježe u Gruziju
KAZBEGI - Nikita je do Gruzije putovao dva dana i jedan je od tisuća Rusa koji je želio izbjeći mobilizaciju u rat u Ukrajini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE