GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: Testiranje na koronu sjajan biznis

Pula: Testiranje na koronu sjajan biznis
TURISTI U REDOVIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 07:31
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - U jeku turističke sezone, proteklih nekoliko dana, svjedoci smo dugačkih redova u kojima ljudi čekaju i po nekoliko sati na testiranje na koronavirus. Do tih redova došlo je prije svega zbog turista koji su dobili obavijest od svojih država da po povratku s godišnjeg odmora, ako žele prijeći granicu, moraju imati negativan korona test.

Njemačka je 1. kolovoza uvela pravilo da svi putnici stariji od 12 godina prilikom ulaska u tu zemlju, neovisno o načinu dolaska i području iz kojeg dolaze, moraju predočiti potvrdu o potpunom cijepljenju, dokaz o preboljenju koranavirusa ili negativan rezultat PCR ili antigenskog testa. Zapravo, to je još jedna metoda da se građane potakne na cijepljenje, jer ono umnogome olakšava život i kad ste u svojoj zemlji, a pogotovo ako namjeravate putovati, piše Glas Istre.

Kao što je poznato, odmah na početku pandemije koronavirusa Zavod za javno zdravstvo bio je taj koji je testirao građane na tu novu bolest. Prva nakon njih na području Pule testiranja je uvela privatna ordinacija Terra Medica, naravno uz naknadu. Tamo se odlazilo prvenstveno kada se danima čekalo na mjesto za testiranje na Zavodu za javno zdravstvo.

Godinu i više dana kasnije, djelatnost testiranja, koja je očito vrlo unosna, preuzele su brojne institucije koje imaju veze s medicinom. Cijene u Puli su različite koliko su različita mjesta na kojima se može testirati. Najtraženiji su brzi testovi i sve cijene u nastavku teksta odnose se na njih. Ispred pulskog Doma zdravlja postavili su šator u kojem se izdaju brojevi i okvirno vrijeme čekanja na testiranje. Cijena je 150 kuna i test bude gotov u roku od oko pola sata.

- Dnevno testiramo dvjestotinjak ljudi. Velika je navala gostiju iz Njemačke i Slovenije, a važno je napomenuti da su testovi koje koristimo validirani od strane Europske unije, kazao nam je u razgovoru Kristijan Dujmenović, voditelj ispostave Istarskih domova zdravlja Pula.

Zavod za javno zdravstvo Pula dnevno zna testirati i nekoliko stotina turista jer su najjeftiniji. Naime, cijena brzog testa je 75 kuna ako imate potvrdu da ste boravili u Puli duže od tri dana, a u slučaju da je nemate cijena 100 kuna.

Dozvole za obavljanje testiranja izdaje Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je dozvolu dao i ordinacijama dentale medicine kao što je pulski Go Dent, koji testiranje naplaćuje 150 kuna. I ordinacija dentalne medicine doktorice Mirjam Uravić Crljenica također testira po cijeni od 150 kuna.

Tagovi: Pula, testiranje na koronavirus, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE