GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Puljak: I predsjednik je institucija koja se u aferi Janaf sumnjivo ponašala

Puljak: I predsjednik je institucija koja se u aferi Janaf sumnjivo ponašala
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 16:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zastupnica stranke Pametno Marijana Puljak u četvrtak je ustvrdila da je i predsjednik Republike jedna od institucija koja se u aferi Janaf sumnjivo ponašala te je pozvala premijera da od trojice svojih ministara koji su bili u 'klubu' zatraži da podnesu političku odgovornost.

„Zaista više ne bih komentirala i spuštala se na razinu na kojoj komunicira predsjednik Republike. Ono što stalno ponavljamo i na što smo htjele upozoriti jest da je cijeli niz institucija upetlja u aferu Janaf i ilegalnog 'kluba'. I Arsenu Bauku, koji nas je optužio da smo fokusirali samo na predsjednika Republike, želim poručiti da smo prije nekoliko dana pozvale ministra Butkovića da da ostavku, s obzirom na to da je on na neke prethodne korupcijske afere svojih kolega ministara reagirao riječima da bi trebali podnijeti političku odgovornost", rekla je Puljak u izjavi novinarima u Saboru na predsjednikove reakcije.

Nakon toga smo, nastavila je, upozorile na aktivnosti predsjednika Republike i njegovo pojavljivanje u 'klubu' u doba lockdowna kada su svi ostali građani bili zatvoreni, kada poduzetnici nisu mogli raditi.

"Upozorile smo na dvije Hrvatske, gdje jedna pravila vrijede za njega i političke elite, a druga za građane“, istaknula je Puljak.

Jučer smo u Saboru, dodala je, poimence nabrojale sve institucije koje su u problemima, i predsjednik Republike i predsjednik Vlade, ali i DORH, predsjednik Županijskog suda koji se tamo našao, čime je i sama istraga stavljena pod sumnju. Dakle, upetljan je čitav niz institucija i tražimo da se sve to ispita i utvrdi činjenično stanje pa je netočno da smo se koncentrirali samo na predsjednika Republike. Problem je i u curenju podataka i zato ćemo sudjelovati i u istražnom povjerenstvu koje će ispitati djelovanje svih ovih sustava.

Puljak, koja je ranije ustvrdila da se u 'klubu' okupljaju kriminalci i prostitutke, upitana misli li da je to najviše zaboljelo predsjednika Republike, odgovorila je da se javnost pita što je zaista zaboljelo predsjednika Republike jer je, dodala je, i nas iznenadila njegova neprimjerena i neočekivana reakcija pa neka sam kaže što ga je najviše zaboljelo u ispitivanju cijelog tog slučaja.

Bile smo, ocijenila je, direktne, ali pristojne, no, to nam nije prvi put, slično je reagirao i premijer kada smo mu na aktualnom prijepodnevu predložile da počne s ukidanjem parafiskalnih nameta, dobile smo isto burnu i neugodnu reakciju kada nas je nazvao debitanticama koje mu ne smiju iznositi nikakve prijedloge.

Ne bojimo se reakcija, koliko god ih ljudi tumačili seksizmom, i to više govori o njemu nego o nama, komentirala je Puljak predsjednikov istup. I predsjednik je jedna od institucija koja se u ovoj aferi sumnjivo ponašala, no, vratimo se na meritum stvari i počnimo govoriti o tome da institucije ne rade svoj posao i da se institucije okupljaju u ilegalnim okupljalištima i upravljaju državom, apelirala je.

Ovakvi napadi nas neće zaustaviti i na sličan način ćemo upozoravati na sve nelogičnosti i nepravilnosti u svim institucijama, bez straha, poručila je.

Komentirajući današnje predsjednikove riječi upućene pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić i udruzi B.a.b.e., kazala je da niz njegovih nervoznih reakcija samo dalje navodi javnost da se pita čemu takve reakcije. Znamo da je on predsjednik s karakterom i kakav je njegov karakter, ali ovo je zaista iznenađenje za sve, ustvrdila je.

Puljak od predsjednika Vlade traži da kaže svojoj tajnici da donese dokumente, jer je i sam rekao da mu nije ugodno što su tri njegova ministra našla u 'klubu' i neka tu svoju neugodu realizira na jedini mogući način i ministri neka podnesu političku odgovornost.

Tagovi: Marijana Puljak, afera Janaf, Zoran milanović, Dalija Orešković
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE