GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Puljak preuzeo vlast u Splitu

Puljak preuzeo vlast u Splitu
SPLIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2021 / 12:05
Autor: SEEbiz / N1 info
SPLIT - Izabrani gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak službeno je danas preuzeo dužnost gradonačelnika činom primopredaje izvršnih ovlasti, u pratnji svojih zamjenika Bojana Ivoševića i Antonia Kuzmanića.

Prije primopredaje održao je kraći sastanak s gradonačelnikom na odlasku Androm Krstulovićem Oparom i njegovim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom.

Nakon izvršene primopredaje, bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara prvi se obratio medijima:

“Imali smo kvalitetne i sadržajne sastanke, izmijenili smo sve potrebne informacije i upozorili smo gradonačelnika da je za naš grad potrebno goriti, ali ne izgoriti. To je ljubav prema gradu koja je krasila nas zadnje četiri godine i unatoč brojnim izazovima uspjeli smo učiniti pristojan, konkurentan i uredan grad, vi ćete to poboljšati, uvjeren sam.

Ostavljamo vam grad s pripremljenim, započetim projektima, s 57 milijuna kuna na računu, nešto što mi prije 4 godine nismo imali. Preuzeli smo grad bez primopredajnog izvješća od povjerenice Vlade. Kolega Puljak, imat ćete što raditi, želim vam puno uspjeha u radu i puno povjerenja”, rekao je.

Nakon njega govorio je Ivica Puljak, koji je preuzeo vlast nad Splitom:

“Poštovani dame i gospodo, poštovani gospodine gradonačelniče, iako sam to sada ja, vi ćete zauvijek ostati gradonačelnik. Najprije se zahvaljujem Vama na obavljenoj primopredaji i iscrpnom izvješću koje ste nam dostavili, a koje ćemo mi pregledati i upoznati se sa situacijom u gradu. Zahvljajujem se za sve dobro što se napravili u gradu i želim vam uspjeh na privatnom i poslovnom planu.

Mi ćemo zaista nastaviti sve započete projekte koji su na dobrobit ovog grada. Mi nećemo vladati nego služiti ovom gradu i to javno i transparentno kako su nas građani i izabrali. Danas ćemo održati sastanke sa svim pročelnicima i brzo početi sa svim najavljenim koracima, a to su olakšati poduzetnicima izlazak iz krize, očistiti grad, regulirati promet na Marjanu”.

Puljak je odgovorio i na nekoliko pitanja novinara. Prvo, očekuje li kosture iz ormara:

“Kao što sam već rekao, ne očekujem nikakve kosture iz ormara, nadam se i vjerujem da je gradonačeknik radio na dobrobit građana”, rekao je. Dodao je i kako bi što prije volio imati sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Fotografija: Ivo Čagalj, Pixsell

Tagovi: Ivica Puljak, Bojan Ivošević, Andro Krstulović Opara, Antonio Kuzmanić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE