GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putin predlaže da se istospolni brak zabrani Ustavom

Putin predlaže da se istospolni brak zabrani Ustavom
PRIJEDLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 22:34
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin podnio je parlamentu nove ustavne amandmane po kojima se u Ustavu spominje Bog i potvrđuje načelo da je brak moguć samo između muškarca i žene, doznaje se u ponedjeljak.

Vladimir Putin je u siječnju najavio da će Rusija dopuniti svoj Ustav donesen 1993., što je uglavnom shvaćeno kao inicijativa kojom želi organizirati razdoblje nakon 2024. kada mu istječe četvrti i posljednji predsjednički mandat.

Ove ustavne amandmane zastupnici su prihvatili u prvom čitanju, ali je Putin podnio dodatne 24 stranice amandmana prije drugog, važnijeg, čitanja planiranog za 10. ožujka, rekao je u ponedjeljak predsjednik Dume, Vjačeslav Volodin.

"Predsjednikovi amandmani su rezultat njegova dijaloga s predstavnicima svih stranaka i civilnog društva", ističe se u priopćenju Dume, donjeg doma ruskog parlamenta.

Ovi amandmani predviđaju da se u Ustavu spomene "vjera Rusa u Boga" i da se brak definira isključivo kao zajednica muškarca i žene, dodao je za France Presse potpredsjednik parlamenta Pjotr Tolstoj.

Njima se ujedno zabranjuje da se dijelovi ruskog teritorija ustupaju stranim državama i proglašava se nezakonitim svako pozivanje i djelovanje u tom smislu.

Tagovi: Vladimir Putin, istospolni brakovi, Rusija
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE