GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putin prvi put od početka rata u Ukrajini putuje van zemlje

Putin prvi put od početka rata u Ukrajini putuje van zemlje
PUTOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2022 / 17:52
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Vladimir Putin ovoga će tjedna posjetiti dvije male bivše sovjetske države u središnjoj Aziji, izvijestila je u nedjelju ruska državna televizija, što je prvo putovanje ruskog čelnika u inozemstvo otkako je naredio invaziju na Ukrajinu.

U ruskoj invaziji koja je započela 24. veljače ubijene su tisuće ljudi, raseljeni milijuni, a Moskva se našla pod ozbiljnim financijskim sankcijama zapada za koje Putin kaže da su potakle jačanje trgovinskih veza Rusije s drugim silama kao što su Kina, Indija i Iran.

Pavel Zarubin, dopisnik državne televizije Rosija1 iz Kremlja, rekao je da će Putin posjetiti Tadžikistan i Turkmenistan, a zatim se na razgovorima u Moskvi sastati s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom.

Putin će se u Dušanbeu sastati s tadžikistanskim predsjednikom Imomalijem Rakhmonom, bliskim ruskim saveznikom i najdugovječnijim vladarom bivše sovjetske države. U Ašgabatu će nazočiti samitu kaspijskih država, uključujući čelnike Azerbajdžana, Kazahstana, Irana i Turkmenistana, rekao je Zarubin.

Posljednje poznato Putinovo putovanje izvan Rusije bio je posjet Pekingu početkom veljače. Tada su ruski lider i kineski predsjednik Xi Jinping predstavili 'sporazum o prijateljstvu bez ograničenja' samo nekoliko sati prije no što su nazočili ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Rusija kaže da je 24. veljače poslala trupe u Ukrajinu kako bi smanjila njenu vojnu moć, spriječila da je zapad iskoristi za prijetnju Rusiji, iskorijenila nacionaliste i obranila stanovnike u istočnim regijama koji govore ruskim jezikom. Ukrajina naziva invaziju otimanjem zemlje u imperijalnom stilu.

Tagovi: Vladmir Putin, Rusija, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE