GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Queensland ima 128 slučajeva delta soja, opet uveden lockdown

Queensland ima 128 slučajeva delta soja, opet uveden lockdown
LOCKDOWN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz
SYDNEY - Australska država Queensland ponovo je uvela obavezno nošenje maski i ograničila okupljanja u kućama, uz pojačanu mjeru društvene distance. U Queenslandu je zabilježeno nekoliko slučajeva delta soja koronavirusa, zbog čega su vlasti hitno reagirale.

U najnaseljenijem australskom gradu Sydneyju za vikend je uveden dvotjedni lockdown, kao i u Darwinu na sjeveru zemlje. Kako javlja BBC, broj zaraženih delta sojem koronavirusa u Sydneyju je porastao na 128, a ovo je prvi put u više mjeseci da su žarišta otkrivena na više lokacija diljem zemlje.

Sada je nekim oblikom lockdowna ili restrikcija obuhvaćeno više od 10 milijuna Australaca, odnosno dvije petine stanovništva.

"Ulazimo u novu fazu pandemije", upozorile su australske vlasti.

Premijerka Novog Južnog Walesa kazala je da je na tom području jučer zabilježeno 18 novih slučajeva na 59.000 testiranih.

"Moramo biti spremni na značajan rast broja novih slučajeva sada kada se borimo s novom varijantom", kazala je Gladys Berejiklian.

Australsko vijeće za nacionalnu sigurnost trebalo bi u ponedjeljak održati hitan sastanak zbog sve većeg broja novozaraženih u cijeloj zemlji.

U Queenslandu su vlasti pozvale stanovnike nekoliko regija, uključujući i glavnoga grada te države Brisbanea, da nose maske, još i prije nego što je propis stupio na snagu u ponoć na ponedjeljak.

Sydney je u nedjelju ušao u dvotjedno potpuno zatvaranje kako bi se suzbilo širenje vrlo zarazne delta varijante virusa, a u Zapadnoj Australiji ponovo je uvedena obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima te su na tri dana ograničena druženja u kućama i okupljanja na otvorenom u glavnome gradu te države Perthu.

Premijerka Novog Južnog Walesa Gladys Berejiklian rekla je da će građani u cijelom Sydneyju s okolnim područjima Blue Mountains, Central Coast i Wollongong morati ostati u svojim domovima do 9. srpnja, čime je obuhvaćeno oko 5 milijuna stanovnika.

"Kada je riječ o zaraznoj varijanti poput delte, trodnevno zatvaranje ništa ne znači - ako ćemo to provoditi, učinimo to kako treba", rekla je.

"Moramo se pripremiti za mogući veliki broj slučajeva sljedećih dana", upozorila je Berejiklian.

Australija je do sada bila mnogo uspješnija od drugih razvijenih zemalja u sprječavanju širenja koronavirusa te je zabilježila samo 30.450 slučajeva i 910 umrlih.

Tagovi: Queensland, koronavirus u Australiji, Covid-19
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE